Bilim-Teknoloji

İzmir’den tüm dünyaya duyuruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı. Başkan Soyer, kongreye emek veren herkese teşekkür ederek “Bizden sonra bu topraklarda yaşayacak insanlar için de ‘İzmir, Türkiye bunu başardı’ dedirteceksiniz” dedi.

İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı. Sekiz aylık yoğun bir hazırlık sürecinin ardından tüm çalışmaların çıktılarının toplandığı sonuç bildirgesi, delegelerin oylarına sunuldu. Sonuç bildirgesinde yer alan 211 maddenin 27’si şerhle, kalanı ise oy birliğiyle karar altına alındı.

Bildirgenin Türkiye’nin yeni yüzyılını şekillendirecek iktisat politikalarının temelini atması amaçlanıyor. Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan kongre, İzmir’den tüm Türkiye ve dünyaya yapılan bir davet olma özelliği taşıyor.

“KARARLAR ORTAK AKILLA İNŞA EDİLİRSE GÜÇLÜ OLUR”

Oylama sonrasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Giriş kısmında 4 bölümden oluşan 92 karar, işçi bildirgesinde 16 ilke 51 karar, çiftçi deklarasyonunda 18 ilke 62 karar, sanayici, tüccar ve esnaf bildirgesinde 27 ilke 98 karar, 3 bildirgede toplam 61 ilke 211 karar alındı. 27 maddede şerh var. 211 kararın 27’si ifade edilen şerhlerle, gerisi oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Gerçekten tebrik ediyorum. Bu alkışlar size. Her birinize gerçekten çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir iş yaptınız. Geleceğe bırakacağınız hayatınızdaki önemli miraslardan biri burada alınan bu kararlarla oluşan kongredir. Bu nedenle herkesi ayrı ayrı kutluyorum. Ama bir şeyi daha söylemem lazım. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi her şeyi bir tarafa bırakın, bize şunu gösterdi; eğer bir ortak akıl inşa etmek için yola çıkarsanız, o uzun ve çetrefilli bir yoldur. Ama eğer aldığınız kararları ortak akılla inşa ettiyseniz içeriği de o kadar güçlü oluyor, siz de o güçlü içeriği ortaya koymuş oldunuz. Ortak aklın, mutabakatın kıymetini ortaya çıkarmış oldunuz. Sadece sizler için değil bizden sonra bu topraklarda yaşayacak insanlar için de ‘İzmir, Türkiye bunu başardı’ dedirteceksiniz” diye konuştu.

200’ÜN ÜZERİNDE KARAR ALINDI

Ortak aklın öneminden yola çıkarak her grup tarafından ayrı ayrı değerlendirilen sonuç bildirgesi, onlarca ilke ve yüzlerce karardan oluşuyor.
Bildirgenin giriş kısmı 4 bölüm ve 92 karardan oluşuyor. İşçi deklarasyonunda 16 ilke ve 51 karar, çiftçi deklarasyonunda 18 ilke ve 62 karar, sanayici, sanayici-tüccar-esnaf bildirgesinde ise 27 ilke ve 98 karar bulunuyor. 3 deklarasyondan oluşan sonuç bildirgesinde toplam 61 ilke ve 211 madde karar altına alındı. 27 maddede farklı paydaş gruplarının şerhi bulunuyor. 27 madde haricindeki maddeler ise oy birliğiyle karar altına alındı.

Tamamı delegeler tarafından oylanan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica