Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İzmit organizasyonlarıyla dünyaya örnek oldu

Yaratıcı organizasyonlarla ulusal basında adından sıkça söz ettiren İzmit Belediyesi‘nin etkinlikleri IGF Dergisi tarafından yayınlanarak dünyanın 72 ülkesine örnek gösterildi. detaylar haberimizde…

İzmit organizasyonlarıyla dünyaya örnek oldu

KOCAELİ (İGFA)- 1949 yılında kurulan ve dünyanın 72 ülkesinde faaliyet gösteren Dünya Folklor Birliği’nin yılda bir kez çıkardığı IGF News Dergisi’nde Türkiye’yi temsilen İzmit Belediyesi’nin kültürel faaliyetleri örnek gösterildi.
Sahne İzmit grubundan övgüyle bahsedilen IGF Dergisi’nde İzmit Belediyesi’nden ‘Evde Dans Et’, 80 profesyonel dansçı performansı ve bin kişilik Zeybek oyununa yer verildi.
COVID-19 salgını koşullarında vatandaşların sosyalleşme, spor ve sanatla ilgilenme ihtiyacını düşünen İzmit Belediyesi, Sahne İzmit Halk Dansları ekibi ile dans tutkunlarını online derslerde buluşturmaya devam etti. İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü’nde ise ‘Evde Dans Et’ projesindeki 300 dansçı kutlama etkinliklerine katıldı. Belediyenin alkış tutulan bir diğer etkinliği ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 80 profesyonel dansçı ile gerçekleştirilen ‘Zafer’in Yolu’ dans gösterisi oldu.
IGF Dergisi’nin yayınında yer verdiği diğer İzmit Belediyesi kültürel faaliyeti ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bin kişiyle birlikte sosyal mesafeyle gerçekleştirilen Zeybek oyunu oldu.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica