Siyaset

Babacan: “Merkez Bankası hesapları aydınlatılmalı”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mersin’de partisinin 1. Olağan Silifke İlçe Kongresi’nde konuştu. detaylar haberimizde…

Babacan: “Merkez Bankası hesapları aydınlatılmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz ve enflasyon konusundaki ifadelerini eleştiren Babacan, Merkez Bankası hesaplarının aydınlatılması çağrısında bulundu.

MERSİN (İGFA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mersin’in Silifke ilçesinde olağan genel kuruluna katıldı. Genel kurulda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz ve enflasyona yönelik ifadelerini eleştiren Genel Başkan Ali Babacan, kendi döneminde Merkez Bankası’nın tüm müdahalelerinin açık ve şeffaf olduğunu belirterek, “Biz ayrıldıktan sonra hiçbir şeyi açıklamadılar. Doğru hesaptan kaçar mı? Karanlıkta yanlış işler yapılır ama aydınlıkta zor olur. Merkez Bankası’nın hesaplarını aydınlatın” çağrısında bulundu.
Görevi bıraktığında Merkez Bankası’nın politika faizinin yüzde 7,5 olduğunu belirten Babacan, “Bu faizi uygulayan Merkez Bankası başkanını ve o dönemin bürokratlarını vatana ihanetle suçladılar. Sayın Erdoğan’ın o tertemiz, pırıl pırıl devlet görevlilerinden en azından bir helallik istemesi lazım” diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nin 10 yıllığına borçlanmak istemesi halinde 10  yıl boyunca yüzde 19 faiz ödemek zorunda kalacağına işaret eden Babacan, “Faiz de, enflasyon da çift haneye çapa attı” dedi.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica