Siyaset

Babacan: “Yıllardır masal anlatanlar aslında iflaslarını açıkladı”

Babacan; "İki senedir hazinenin başında olup sonra küçük bir mesajla ortadan kaybolmak diye bir şey olabilir mi? Ortadan kaybolup sorumluluktan kaçamazsınız"

Babacan: “Yıllardır masal anlatanlar aslında iflaslarını açıkladı” … Babacan, “Ortadan kaybolmakla bu yükten kurtulmak mümkün değil. Birilerinin ortadan kaybolmasıyla bu milletin ödediği bedel ortadan kaybolmuyor” dedi. detaylar haberimizde…

Babacan: “Yıllardır masal anlatanlar aslında iflaslarını açıkladı”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sakarya 1. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Berat Albayrak’ın istifasına değinen Babacan şu ifadeleri kullandı;

*Geçen hafta Cumhurbaşkanının en yakınındaki kişi istifa etti. Bu basit bir istifa değil. Bu bizim de öngördüğümüz gibi, sistemin istifası aslında. İki senedir hazinenin başında olup sonra bir küçük mesajla ortadan kaybolmak diye bir şey olur mu?

*Ülkenin durumunu yere göğe sığdıramayanlar, yıllardır masal anlatanlar aslında iflaslarını da açıklamış oldu. Üstelik görevi bırakan bakan ortadan kayboldu. İki senedir hazinenin başında olup sonra küçük bir mesajla ortadan kaybolmak diye bir şey olabilir mi? Ortadan kaybolup sorumluluktan kaçamazsınız. Bu nasıl bir sorumsuzluktur?

“İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY OLUYOR”

*Bir de Resmi Gazete’de istifa kelimesi geçmeden bir kararname yayınlandı. İlk defa oluyor böyle bir şey devletin tarihinde. İstifa değilmiş, görevden af ve affın kabulüymüş.

*Cumhurbaşkanı neyi affediyor, ne için affediyor? Akrabalık olmasa kararnamede böyle bir ifade geçebilir mi? Biz bütün bunların açıklamasını bilmek istiyoruz.

“BUNDAN KAÇAMAZSINIZ”

*Ortadan kaybolmakla bu yükten kurtulmak mümkün değil. Birilerinin ortadan kaybolmasıyla bu milletin ödediği bedel ortadan kaybolmuyor. Birilerini gözden kaçırarak toplumumuza olup biteni unutturamazsınız.

*Millet bu yetkiyi size sınırlı bir süre için emanet etti, ülkenin tapusunu size vermedi. Yaptığınız her işlemin, imzaladığınız her evrakın bu millete karşı sorumluluğunu taşıyorsunuz. Bundan kaçamazsınız.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısı ve kongredeki ‘reform’ açıklamalarına değindi.

“SANKİ İKTİDARA YENİ GELMİŞ BİR PARTİ”

Babacan, “Dün Sayın Erdoğan partisinin genel başkanı şapkası başındayken hukuk devleti ilkesini hatırlattı. Dünkü konuşmaya bir bakın, çok enteresan. Adeta bizim şu son bir aydır yaptığımız açıklamaları almışlar, kopyala yapıştır yapmışlar. Sanki devleti yönetenler kendisi değil gibi. Sanki başkaları yapıyor da, ‘Biz böyle böyle yapacağız’ diye anlatıyor. Sanki başka bir iktidar varken yeni birisi iş başına geldi, tarzı o yönde. Sanki hukuku çiğneyen başka bir hükümetmiş, kendileri değilmiş gibi. Kopyalamışlar ama kopyayı eksik çekmişler. Bizim nüshamızda hukuksuzluğu kimin yaptığı yazıyordu o kısmı söylemiyorlar” diye konuştu.

“HUKUKU KATLEDEN KİM?”

Babacan’ın bu sözleri üzerine salondan ‘Korkma Türkiye, Babacan bizimle’ sloganları yükseldi. Babacan ise, “Türkiye artık korkmuyor, çünkü DEVA Partisi var” diye yanıt verdi. Babacan, şöyle devam etti;

*Bir de diyorlar ki yatırım için hukuk gerekir. Şu anda yeni akılları başlarına geldi. Kaç yıldır memlekete doğru düzgün yatırım gelmiyor, işsizlik almış başını gitmiş, hukuk gerekir diyorlar. En azından söylediklerimiz demek ki yavaş yavaş zihinlerde yer ediyor. Hukuk gerekiyor ama hukuku katleden kim? Reformlardan bahsediyorlar şimdi.

*Biz de diyoruz ki ‘Hadi başlayın, elinizi çabuk tutun.’ Öyle lafla olmaz, yeni bir iktidar değilsiniz. Kafanıza göre yeni bir ekip de kurdunuz, artık itiraz eden yok. Yat deyince yatan, kalk deyince kalkan bir ekip var.

*O zaman buyurun yapın reformları. Hadi hukuka uymaya şeffaflığa yeniden başlayın diye çağrı yapıyoruz. Reform böyle olur. Her şeyi açın, şeffaflaştırın. Hukuka uygun hale getirin. İhale mevzuatını değiştirin, şeffaf yapın.

*Bütün büyük projelerin tamamı bir istisna maddesiyle yapılıyor. Serbest yarışma yok. İki üç firmaya telefon gidiyor, siz hazırlayın teklifinizi deniyor. Hukuk diyorsanız, şeffaflık diyorsanız oradan bir başlayın önce.

“KİMLERİN VERGİ BORÇLARINI SİLDİNİZ AÇIKLAYIN”

*Kimlerin vergi borçlarını niye sildiniz? Bunu da açıklayın şeffafça. Varlık Fonu’nu niye kurdunuz, hangi şirketleri kattınız, kanuna denetimsiz diye yazdınız? Ne için bu fonu 63 milyar lira borca batırdınız? Oralardan başlayalım.

*Sanki daha iktidara yeni gelmiş gibi birkaç göstermelik değişiklikle işlerin düzeleceğini mi sanıyorsunuz? Bu iş o kadar kolay değil. Bazen iyi örnekler veriyorlar ama tarihler hep eskiye gidiyor.

*Benim ve arkadaşlarımızın görevde olduğu tarihe gidiyor. Son yıllarda öyle güzel örnek falan yok. Onların çoğunu size rağmen biz yaptık. Bu millet bizden sonra 5 senede neler yaptığınız gayet açık görüyor.

“MADEM ADALET SAĞLAMAYI BU KADAR İSTİYORSUNUZ…”

Kabineden ‘Adalet yerini bulsun’ yönündeki açıklamalara dikkat çeken Babacan, “DEVA Partisi şimdiden herhalde etkili oluyor ki bizim söylediğimiz çizgiye yakın çok açıklama gelmeye başladı. Lafla olmuyor, asıl iş üretmeye bakmamız gerekiyor. Madem adaleti sağlamayı bu kadar istiyordunuz, mesela gelin KHK zulmünü ortadan kaldırarak bir başlayın bakalım. Adalet, hukuk diyorsunuz ya, somut örnekler lazım, gerçek adım atmanız lazım ki samimiyetinize inanılsın. Madem yeni bir sayfa açacağınızı iddia ediyorsunuz gelin bu haksız uygulamaları kaldırarak işe başlayın. Gösteriyoruz, kopya da veriyoruz yine” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKE SİZDEN DE PARTİNİZDEN DE DAHA BÜYÜKTÜR”

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Tekirdağ kongresinde ‘AK Parti’nin kaderi ile ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir’ sözlerine, “Buradan soruyorum, bu nasıl bir anlayıştır? Bu ülke sizden de partinizden de daha büyüktür” diye yanıt verdi.

KAMPANYA BAŞLATTI

Öte yandan Babacan, “Korkma Türkiye” kampanyası başlatarak vatandaşlara konuşmaları, kendilerini ifade etmeleri, sorunları anlatmaları ve eleştirmeleri çağrısında bulundu. Babacan, sosyal medya hesabından “Korkma Türkiye” etiketiyle yaptığı paylaşım şöyle;

“Konuş Türkiye. Kendini ifade et, anlat, eleştir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica