Genel

Bağçeşme Şehitliği ve Polis Şehitliğini vali Aksoy ziyaret etti

Bağçeşme Şehitliği ve Polis Şehitliğini vali Aksoy ziyaret etti … Aksoy; “Darbe teşebbüsü sırasında yaşamını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. detaylar haberimizde…

Bağçeşme Şehitliği ve Polis Şehitliğini vali Aksoy ziyaret etti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Bağçeşme Şehitliği ve Polis Şehitliği‘ni ziyaret etti.

Şehitlik Ziyaretine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Deniz Eğitim Öğretim- Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Vali Yardımcıları Suat Yıldız, Dr. Osman Abdullah Günaydın, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Dualar edildi…

Vali Hüseyin Aksoy beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Bağçeşme Şehitliği ve Polis Şehitliğini ziyaret ederek, Şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bırakmasının ardından Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk Çoban Kuran-ı Kerim okudu ve sonrasında İl Müftüsü Sinan Cihan’da şehitlerimiz için dualar etti.

“Bundan üç yıl önce demokrasiye darbe indirmek üzere bir teşebbüs gerçekleştirildi”

Vali Hüseyin Aksoy yapmış olduğu günün önemini kavrayan açıklamasında; “Hain darbe girişiminin 3. Yıl dönümü. Bugün şehitlerimizi anmak üzere ilimizin bütün üst düzey yöneticileri ve şehit ailelerimizle birlikte şehitlerimizi ziyaret ettik. Bundan üç yıl önce demokrasiye darbe indirmek üzere bir teşebbüs gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, halkın sokaklara inerek milli iradeye sahip çıkışı, kahraman silahlı kuvvetler ve emniyet mensuplarımızın konuya yaklaşımıyla darbe teşebbüsü boşa çıkartılmıştır.

“Bu tür olayların yaşanmaması adına toplumun daha duyarlı…”

Bu anlamda demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan milli iradenin ortaya konulduğu özel bir duruşu milletimiz göstermiştir. Darbe teşebbüsü sırasında yaşamını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu tür olayların yaşanmaması adına toplumun daha duyarlı bir şekilde bundan sonraki sürece bakmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica