Siyaset

Bağımsız Büyükşehir adayı Reyhan Başaran ÖDP’yi ziyaret etti

Bağımsız Büyükşehir adayı Reyhan Başaran ÖDP’yi ziyaret etti Başaran; “Demokrasi güçlerinin birlikteliğinin önüne geçmek için he türlü çalışmayı sürdürüyorlar. Sizlerin açıklamamıza desteğiniz bizim için önemliydi, devamını da diliyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Bağımsız Büyükşehir adayı Reyhan Başaran ÖDP’yi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Örgütüne ziyarette bulundu.

Verdikleri destek için ÖDP’ye teşekkür ziyareti…

Pazar günü Belediye İş Hanı önünde Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan‘ın katıldığını açıklamada adaylığını kamuoyuna duyuran Başaran, ÖDP‘ye ziyaret gerçekleştirdi. EMEP İl Başkanı Arzu Erkan ve parti üyelerinin de bulunduğu heyetle ziyaret gerçekleştiren Başaran, ÖDP üyelerine açıklamasında verdikleri destek için teşekkür etti.

“CHP emek ve demokrasi güçlerini değil, İyi Parti’yi tercih etti”

Ziyarette ilk olarak konuşan EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, “19 Aralık’ta yaptığımız açıklama ile CHP- İyi Parti ittifakı sonrası Kocaeli‘nin İyi Parti‘ye bırakılmasının ardından AKP-İyi Parti seçeneğine karşı seçeneksiz olmadığımızı ifade etmiştik. Bir kaç ortak toplantı sonrası bir türlü ortaklaşamadık. CHP emek ve demokrasi güçlerini değil, İyi Parti‘yi tercih etti. HDP ile de görüştük. Demokrasi güçlerinin ortak adayı olsun istedik, bu gerçekleşmedi” dedi.

“Demokrasi güçlerinin birlikteliğinin önüne geçmek için he türlü çalışmayı sürdürüyorlar”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran ise, ÖDP‘den desteklerinin sürmesini istedi. “Demokrasi güçlerinin birlikteliğinin önüne geçmek için he türlü çalışmayı sürdürüyorlar” diyen Başaran, “Sizlerin açıklamamıza desteğiniz bizim için önemliydi, devamını da diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Emekten, soldan adayları, anlayışları destekleyecek, güç vereceğiz”

Ardından konuşan ÖDP İl Başkanı Ömer Budak, “CHP bize burada İyi Parti‘yi gösteriyor, bunu kabul etmiyoruz. Yerel seçimleri AKP-MHP blokunu geriletmek için bir mevzi olarak görüyoruz . Emekten, soldan adaylara, anlayışlara destek ve güç vereceğiz” dedi.

“Daha eşitlikçi ve özgürlükçü bir dünyaya ihtiyacımız var”

ÖDP eski İl Başkanı Osman Bahçeci ise, “CHP sağa çekiyor, sol güçlü olsa sola çeker. AKP‘nin geriletilmesi için CHP oy veririz ama işin içine İyi Parti girince iş değişiyor” dedi. “Daha eşitlikçi ve özgürlükçü bir dünyaya ihtiyacımız var” diyen Bahçeci, “Başkana başarılar diliyoruz, olanak yarattığı için teşekkür ederiz. Bir şeyler söylemek, halka bir şeyler anlatmak önemli diye düşünüyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica