Genel

Bağımsız yaşama iradesi bizi bugünlere ulaştıran yegane değerdir

Bağımsız yaşama iradesi bizi bugünlere ulaştıran yegane değerdirHürriyet; “Ebedi ve tek başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman askerlerimizin üstün gayret ve çabaları ile kurtuluşuna kavuşan ülkemiz, kurtuluş savaşında her türlü imkansızlıkların içerisinde gücünü tüm dünyaya gösterdi” dedi. detaylar haberimizde…

Bağımsız yaşama iradesi bizi bugünlere ulaştıran yegane değerdir

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, vatandaşları İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı etkinliklerine davet etti.

Başkan Hürriyet, kurtuluş etkinlikleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Hürriyet’in basın toplantısına kurtuluş etkinliklerinde gösteri yapacak olan Solo Türk ekibinden Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Bircan Biçer ile Kıdemli Başçavuş Sonat Sarıkaya da katıldı.

“Acı günlerdi…”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünün haklı gurunu yaşıyoruz. Bizlere bu gururu yaşatan Kara Fatma, İpsiz Recep ve Yahya Kaptan gibi nice ecdadımızı bir kez daha şükranla, minnetle anıyoruz. Yunan işgali altında olan İzmit tam 98 yıl önce 28 Haziran 1921 de kurtuluşuna kavuştu. Halkımız o kara günlerde işgal kuvvetlerinin zulmü altında büyük acılar yaşadı. Sadece İzmit’te değil düşman botunun çiğnendiği her vatan toprağında kanımız döküldü, ateşe verilen her köyde hayatta kalabilen her kadın eşsiz, her çocuk öksüz ve yetim kaldı. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi işgal ordularının çizmeleri altında nice şehitler veren İzmit, kurtuluş savaşında İstanbul ile Anadolu arasında hep bir köprü olmuştur.

“Şehitlerimizi minnetle anıyoruz”

Ebedi ve tek başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman askerlerimizin üstün gayret ve çabaları ile kurtuluşuna kavuşan ülkemiz, kurtuluş savaşında her türlü imkansızlıkların içerisinde gücünü tüm dünyaya gösterdi. Vatanın bağımsızlığı uğruna Kara Fatma, İpsiz Recep, Yahya Kaptan gibi nice vatan evlatlarının ortaya koydukları vatanseverlik ve bağımsız yaşama iradesi bizi bugünlere ulaştıran yegane değerdir. 28 Haziran 1921’in 98. yılında Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Tarihin bize çıkarmak istediği derslerin, geleceğe ışık tutmasını dileyerek bu vesileyle tüm halkımıza selamlarımı ve sevgilerimi iletmek istiyorum.

Günboyu etkinlik…

Anma etkinlikleri Cuma günü saat 9.30’da başlayacağız ve tüm gün sürdürecek. Etkinlikleri İzmit Kaymakamlığımız ile birlikte düzenliyoruz. Saat 09.30 da Atatürk anıtına çelenk sunma törenimiz olacak. Daha sonra Namazgah Şehitliğine geçerek şehitliği ziyaret edeceğiz. Burada İlçe müftülüğümüz tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilip dualarımızı şehitlerimizin ruhuna göndereceğiz. Merkezi sistemle tüm camilerde mevlit okutulacak ve camilerimizde şehitlerimizin ruhu için ikramlarımız olacak.

Solo Türk gösterisi 18.30’da…

Saat 15.00’da Belsa önünde etkinlik okullarımızın da katılımıyla gösteriler olacak. Daha sonra hep birlikte SEKA Park alanına geçeceğiz. Saat 18.30 da SEKA Park alanında Solo Türk’ün gösterisinin heyecanını yaşayacağız. Solo Türk ekibine teşekkür ediyoruz.

“Gelecek yıl anma etkinliklerinde maraton düzenlemek gibi bir hayalim var”

Bundan sonra daha nice gösterilerde onları izlemek nasip olur. Solo Türk’ün gösteresinin ardından kahramanlık türkülerinin yer aldığı bir konser olacak. Gelecek yılki anma etkinliklerinde maraton düzenlemek istiyoruz. Bu etkinlikte hem turizm, hem de kentin tanınması anlamında önemli katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica