İGF

Bahçeşehir evinde TOFAŞ’a yenildi

Bahçeşehir Koleji , 5. hafta mücadelesinde ağırladığı TOFAŞ Basketbol Takımı’na 73-84 mağlup oldu. Bursa temsilcisi ise 5’nci maçta 4’ncü galibiyetini elde etti.

İSTANBUL (İGFA) – ING Basketbol Süper Ligi 5. haftasında Bahçeşehir Koleji, TOFAŞ’ı konuk etti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmada televizyon molasına 7-7 eşitlikle girilirken ev sahibi takım, 8. dakikada 18-11 üstünlüğü sağladı. Kalan sürede Jeremy Simmons ve Kasey Shepherd ile sayılar bulan Bursa temsilcisi, ilk çeyreği 18-14 geride kapattı.

İkinci periyoda Kasey Shepherd’ın üçlüğüyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Yiğit Arslan’ın basketiyle 11.45’te 18-19 öne geçti. Elgin Cook, Tomislav Zubcic ve Muhsin Yaşar ile skor üretmeye devam eden Bursa ekibi soyunma odasına 29-41 üstün girdi.

Üçüncü çeyreğin başında rakibin sayılarına Muhsin, Berk ve Pako Cruz ile karşılık veren Mavi Yeşilliler, Tomislav Zubcic’in üçlüğüyle 24. dakikada farkı 13’te tuttu: Deplasman ekibi, son çeyreğe Yiğit Arslan’ın son saniye üçlüğüyle 54-65 önde başladı.

Dördüncü periyotta da geri adım atmayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Bahçeşehir Koleji sayılarına Yiğit Arslan, Kasey Shepherd ve Jeremy Simmons ile karşılık vererek son 4 dakika girerken skoru 67-76 elinde tuttu. Pako Cruz ve Tomislav Zubcic’in basketleri son 2 dakikaya girerken farkı 11 sayıda (69-80) tutarken, kalan bölümde hata yapmayan Bursa temsilcisi, Jeremy Simmons ve Berk Uğurlu’nun basketleriyle sonuca giderek parkeden 73-84 galip ayrıldı.

 

 

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligde sıradaki maçını 31 Ekim Pazar günü saat 20.15’te evinde Anadolu Efes ile yapacak. Mavi Yeşilliler, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise F Grubu 3. hafta mücadelesinde 26 Ekim Salı günü Fransa deplasmanında SIG Strasbourg ile kozlarını paylaşacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica