Ekonomi

Bakan Nebati: “Önceliğimiz faiz olmayacak”

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda yemin etmesinden sonra bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreninde “Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak” dedi.

ANKARA (İGFA) – Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM'de gerçekleştirdiği yemin ardından bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreninde “Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak” dedi.

Törende konuşan Nureddin Nebati, en önemli önceliklerinin yüksek faiz olmadığını, yatırım ve istihdam olacağını söyledi. “Öngörülebilir bir ekonominin anlam kazandığı adımlar atacağız” diyen Nebati, “Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalar çerçevesinde adımların atıldığı, bunların uygulanmasında her türlü özverinin ortaya konulduğu süreci yaşayacağız” dedi.

“MALİ DİSİPLİNDEN ASLA VAZGEÇMEDİK”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirlerimizi artırıcı giderlerimizi azaltıcı önlemler aldık” diyen Lütfü Elvan ise, “Ekip ruhundan vazgeçmedik. Görev süremizde çok önemli adımlar attık. Mali disiplinden asla vazgeçmedik. Borçlanma açısından başarılı bir yıl geçirdik. Yüksek büyüme performansına rağmen cari dengede önemli iyileşmeler sağladık” dedi.

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1466387396543537155
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica