Ekonomi

Baldur Süspansiyonda Sendika değiştiren 3 işçi işten atıldı

Kocaeli Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş’te örgütlenen 3 işçi işten atıldı.

Baldur Süspansiyonda Sendika değiştiren 3 işçi işten atıldı … Aydın; “Gerçek tüm işçiler tarafından daha iyi biliniyor. İşten çıkartılmalarının nedeni tüm baskılara, sarı sendikanın işçiye dayatılmasına rağmen Birleşik Metal İş sendikasında örgütlenmiş olmalarıdır” dedi. detaylar haberimizde…

Baldur Süspansiyonda Sendika değiştiren 3 işçi işten atıldı

Kocaeli Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş’te örgütlenen 3 işçi işten atıldı.

İşçiler 2016 yılında da DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenmiş ve 3 işçi işten atılmıştı. Bunun üzerine patron işçileri baskıyla Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikasını üye yapmıştı. İşçiler, yıllar sona yeniden Birleşik Metal İş Gebze 2 No’lu Şube’de örgütlendi.

Baldur patronu yetkiyi alan ve sözleşme sürecini başlatan Birleşik Metal İş Gebze 2 No’lu Şube ve işçilere karşı yine işçi kıyımına başvurdu. Fabrikada 2 işçi temsilcisi ve 1 işçiyi işten atıldı. Salgın süresince fazla mesailerle çalışmaya zorlanan işçilere, Baldur yetkilileri, “sadakat” çağrısında bulundu.

“BALDUR İŞVERENİ HUZURU BOZMAKTADIR”

Birleşik Metal İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, “Baldur işvereni üç işçi arkadaşımızı, ‘İş arkadaşlarına tehdit, sataşma ve hakaret’ gibi gerekçelerle işten çıkardı. Ancak gerçek tüm işçiler tarafından daha iyi biliniyor. İşten çıkartılmalarının nedeni tüm baskılara, sarı sendikanın işçiye dayatılmasına rağmen Birleşik Metal İş sendikasında örgütlenmiş olmalarıdır. Ekmeklerini büyütmek dışında hiçbir derdi olmayan işçi kardeşlerimizin, işyeri huzurunu bozmak gibi bir derdi de olmamıştır. Eğer huzurun bozulmasından söz edeceksek işten atmalar, tutanaklar ve baskıyla yasal hakkımız olan sendikalaşmaya karşı duran Baldur işvereni huzuru bozmaktadır” dedi.

PATRONA “MASAYA OTUR” ÇAĞRISI

Sendikanın yetkisinin tanınması ve sözleşme masasına oturulması yönünde defalarca Baldur patronuna çağrıda bulunduklarını ifade eden Aydın, “Sendikamız ve üyelerimiz tüm olumsuzluklara rağmen olaylar karşısında sert bir tepki göstermek yerine masaya işaret etmiştir. Ancak Baldur patronu daha önce de yaptığı gibi teklif edilen masa ve anayasal hakkı tanımak yerine işçi arkadaşlarımızı ekmeğinden etmiştir. İşten atılan arkadaşlarımız işe alınana, sendikanın yetkisi tanınana kadar mücadelemiz artarak devam edecektir. 2 aylık bir süre sonunda yasal olarak grev süresine girdiğimizi ise yeniden hatırlatmak isterim. Umarız ki Baldur patronu süreci zora sokmaktan vazgeçer ve işçilerin anayasal hakkını görerek masaya oturur” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica