Ekonomi

Balık tezgahta geldiyor fiyatları yaklaşma diyor

Balık tezgahta geldiyor fiyatları yaklaşma diyor … Balık satıcıları, Ramazan ayının da etkisiyle müşteri sayısında bir hayli düşüş olduğunu belirterek, fiyatların av yasağının bitimine kadar bu seviyelerde olacağını ifade ettiler. detaylar haberimizde…

Balık tezgahta geldiyor fiyatları yaklaşma diyor

Denizde av yasağının ilk haftası sonunda balık fiyatları tavana vurdu

Denizde av yasağının başladığının ilk haftası geride kalırken balık fiyatları deyim yerindeyse uçtu. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kurulu Balıkhan’da hizmet veren balık satıcıları da fiyatların yüksekliğinden yana şikayetçi.

Balıkhan tezgahlarında olta ile tutulan istavrit 60 liralık kilo fiyatıyla rekora koşarken hamsi de kilosu 40 liradan alıcı bekliyor. Balık satıcıları, Ramazan ayının da etkisiyle müşteri sayısında bir hayli düşüş olduğunu belirterek, fiyatların av yasağının bitimine kadar bu seviyelerde olacağını ifade ettiler.

Tezgahlarda olta levrek 120 liradan satılırken, kalkan balığı 220 liralı fiyatıyla krallık tahtını yine kimseye bırakmadı. Balıkhan’daki bazı balık fiyatlarına gelince; Çupra 80, sardalya 30, levrek (Tane) 35 liradan alıcı bekliyor. İsparinin kilo fiyatı 35 liraya yükselirken yerel somon da 45 liralık kilo fiyatıyla tezgahlarda boy gösterdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica