Genel

Balıkesir sahillerinden 2 bin 500 ton çöp toplandı

Balıkesir sahillerinden 2 bin 500 ton çöp toplandı … Etüt ve Projeler Daire Başkanlığına bağlı Kıyı ve Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğünce yürütülen temizlik çalışmalarının titizlikle yapıldığı belirtildi. detaylar haberimizde…

Balıkesir sahillerinden 2 bin 500 ton çöp toplandı

Türkiye’nin en önemli mavi bayraklı plajlarını bünyesinde barındıran Balıkesir’deki sahillerde yapılan çalışmalarda 2 bin 500 ton çöp toplandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; Etüt ve Projeler Daire Başkanlığına bağlı Kıyı ve Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğünce yürütülen temizlik çalışmalarının titizlikle yapıldığı belirtildi.

Marmara Denizi ile Ege Denizi kıyısındaki 160 bin 500 metrekarelik sahillerde; amfibi deniz aracı ve ekipmanlarıyla deniz dibinde biriken evsel ve kentsel atıklar ile yosun temizliği yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait plajlarda kum eleme çalışmalarını tamamlayan ekipler; Güre’de deniz tırmığı ile kıyıya yakın alanda da deniz dibinde biriken atıkların temizliğini gerçekleştirdi.

Açıklamada, sahillerden toplanan 2 bin 500 ton çöpün, doğal yapıya zarara vermemesi amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesislerine geri dönüşüme gönderildiği bildirildi. (AA)

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica