Siyaset

Başaran ‘Halka üstten bakan bir anlayışta olmayacağız’

Başaran ‘Halka üstten bakan bir anlayışta olmayacağız’ Başaran, “Halka üstten bakan, halkı hor gören, yaptıkları şeyi bir lütufmuş gibi yapan anlayışa karşıyız. Ortada bir kaynak var ve o kaynak halk için kullanılmalı. Ulaşılamaz bir başkan modelini ortadan kaldıracağız, bunu işçiler ve emekçilerle yapacağız” dedi. detaylar haberimizde…

Başaran ‘Halka üstten bakan bir anlayışta olmayacağız’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Darıca‘da bir takım ziyaretlerde bulundu.

Dernek ziyareti…

Darıca’da Siirtliler, Trabzonlular ve Ardahanlılar yöre derneklerini ziyaret eden Başaran, burada çalışmalarını ve yerel yönetim anlayışını yurttaşlarla paylaştı. Darıca Trabzonlular Derneği‘nde konuşan bir vatandaş Başaran’a, “Siz ya da iktidar dışında başka biri kazanırsa beka sorunu olmayacak, bunu anlatın. Başka sesler terörist, düşman, bölücü gibi yaftalanamaz ve benim oyuma da kimse karışamaz” dedi.

“Bu kent bizim ve biz yöneteceğiz” sloganıyla yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Darıca’da yöre derneklerini ziyaret etti.

Dernek ziyaretinde Başaran anlatıyor

“İnsanlar sesini çıkarmaya korkuyor”

İlk olarak Darıca Siirtliler Derneği‘nde konuşan Başaran, memleketin ve kentin büyük sorunlarından birisinin de ekonomik kriz olduğunu belirtti. “Bizim yerel yönetim anlayışımızda belediyenin hizmetlerini halka yüksek kalemlerle değil, olabildiğince en ucuz haliyle ulaştırmak var” diyen Başaran, kentte yoksulluğun ve yoksunluğun çok fazla olduğunu dile getirdi. Seçim zamanı çeşitli yardımların yapıldığını vurgulayan Başaran, “Halka üstten bakan, halkı hor gören, yaptıkları şeyi bir lütufmuş gibi yapan anlayışa karşıyız. Ortada bir kaynak var ve o kaynak halk için kullanılmalı. Ulaşılamaz bir başkan modelini ortadan kaldıracağız, bunu işçiler ve emekçilerle yapacağız” dedi. Siirtliler Derneği ziyaretinde söz alan bir yurttaş ise, “Sorunlarımızı söyleyelim istiyorsunuz, o kadar çok ki hangisine değinsek bilemiyoruz. Ekonomik kriz, özgürlükler sorunu… İnsanlar sesini çıkarmaya korkuyor” dedi.

Başaran, dernek ziyaretinde…

“Beka sorunu olmayacak, bunu anlatın”

Hemşehrileriyle buluşmayı da ihmal etmeyen Başaran, Darıca Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Üyeleriyle yan yana geldi. “Halkçı belediyecilik sadece seçimlerde halka sormakla yetmez, halkın yönetimde söz sahibi olması gerekir. Biz bunu yapabiliriz, halk meclisleriyle bunu yapacağız” dedi. Seçimlerde hemşehrisine başarılar dileyen bir yönetici, “Siz ya da iktidar dışında başka biri kazanırsa beka sorunu olmayacak, bunu anlatın. Başka sesler terörist, düşman, bölücü gibi yaftalanamaz ve benim oyuma da kimse karışamaz” dedi.

“Şarlatan demeyeceğiz, dikkate alacağız”

Ardahanlılar Dernek Lokali‘nde yurttaşlara seslenen Başaran, kentin çevre sorunlarından da bahsetti. Kentin en büyük sorunlarından birisinin de çevre ve hava kirliliği olduğunun altını çizen Başaran, “Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun yaptığı araştırmalar kanser riskinin Kocaeli‘de ne boyutlarda olduğunu gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı da ona çıkıp, ‘Şarlatan’ dedi. Bu kabul edilemez. Biz değerli hocalarımızla birlikte çalışacak, onların araştırmalarını ve önerilerini dikkate alacağız” dedi.

Yöre dernekleri ziyaretinin ardından, 6 yıl önce askerde şüpheli şekilde ölen ve intihar ettiği iddia edilen Emek Partisi Darıca İlçe Yöneticisi Mazlum Aksu‘nun mezarını ziyaret eden Başaran, son olarak Emek Partisi İlçe Binasında üyelerle buluştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica