Siyaset

Başaran; “Sapanca Gölü’ne kıymayın”

Başaran; “Sapanca Gölü’ne kıymayın” … “Başaran, Sapanca Gölü konusunda belediyelerin duyarsız kaldığını vurgulayarak, iki kentin valileri ile ilgili bakanlıkları göreve davet etti…” detaylar haberimizde…

Başaran; “Sapanca Gölü’ne kıymayın”

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, endüstriyel kullanım ve çevre kirliliği nedeniyle her geçen gün daha da kötüye giden Sapanca Gölü için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

“İKİ KENTİN VALİLERİNİ İLE İLGİLİ BAKANLIKLARI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Basında yer alan haber ve fotoğrafları görünce dehşete düştüklerini belirten Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, Sapanca ve Kartepe Belediyeleri ile bağlı bulundukları Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediyeleri sürekli olarak suçu ve topu birbirlerine atarak, göz göre göre Sapanca Gölü’nün yok olmasına neden olduklarını söyledi. Başaran, Sapanca Gölü konusunda belediyelerin duyarsız kaldığını vurgulayarak, iki kentin valileri ile ilgili bakanlıkları göreve davet etti.

“SAPANCA GÖLÜ AŞIRI DERECEDE KİRLENMİŞTİR”

Basında yer alan haber ve fotoğraflarda belediyelerin çöpün muhteviyatına bile bakmadan göle yakın bölgeleri döküm sahası olarak kullandıkları, hatta kimyasal atık ambalajlarının bile görüldüğünü belirten Başaran, “Siz bakmayın şimdi son yılların en sert kışını ve yoğun kar yağışı aldığımızı. İki kentin içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü, kuraklığın getirdiği su seviyesindeki düşüşle beraber, çevresindeki derelerin getirdiği atıklarla da aşırı derecede kirlenmiştir. Yetmiyormuş gibi vahşice çekilen su, göldeki doğal dengeyi bozmuştur. Eğer hemen önlem alınmazsa Sapanca Gölü’nü tamamen kaybedeceğiz. Bu da doğaya ve çevreye yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica