Genel

Başbakan kaçırılan vatandaşlar için görüşme yapıyor

Başbakan kaçırılan vatandaşlar için görüşme yapıyor Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa Al-Sarraj ile telefonla görüşerek, kaçırılan üç Türk vatandaşının bir an önce kurtarılması beklentisini dile getirdi. Başbakan kaçırılan vatandaşlar için görüşme yapıyor detaylar haberimizde…

Başbakan kaçırılan vatandaşlar için görüşme yapıyor

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldırım telefonda Al-Sarraj ile Libya’da kaçırılan üç Türk vatandaşının durumunu görüştü.

Türk vatandaşlarının bir an önce kurtarılması beklentisini ifade eden Yıldırım, bu konuda her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Libya’nın bölünmüşlüğü

Başbakan Yıldırım, görüşmede ayrıca Libya’nın bölünmüşlüğünün aşılarak, bir an önce istikrara kavuşmasına verilen önemi vurguladı. Yıldırım, Türkiye’nin bu konuda Birlemiş Milletler Genel Kurulu’nda açıklanan yeni yol haritasına destek verdiğini dile getirdi.

“İmkanları seferber ettik”

Al-Sarraj da Libya makamlarının, kaçırılan üç Türk vatandaşının kurtarılması için tüm imkanları seferber ettiklerini bildirdi.

Başbakan Yıldırım’a bilgi aktardı

Türk vatandaşlarını en kısa sürede kurtarmayı ümit ettiklerini belirten Al-Sarraj, Başbakan Yıldırım’a gelişmelere ilişkin bilgi aktardı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica