Genel

Başbakan suikast korkusuyla istifa etti

Başbakan suikast korkusuyla istifa etti Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifa ettiğini açıkladı. Hariri, ülkesindeki iklimin babasının suikasta uğradığı günleri andırdığını savundu. Başbakan suikast korkusuyla istifa etti detaylar haberimizde…

Başbakan suikast korkusuyla istifa etti

Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifa etti. Hariri, kendisine yönelik bir suikast planı yapıldığından endişe ettiğini öne sürerek, İran ve müttefiki Hizbullah’ı eleştirdi.

Kararını televizyondan duyuran Hariri, ülkesindeki iklimi babası olan eski başbakan Refik Hariri’nin suikastla öldürüldüğü günlere benzediğini savundu. Hariri, “Şehit Refik Hariri’nin suikastla öldürülmesinden önce hâkim olana benzer bir iklimde yaşıyoruz. Gizli güçlerin beni öldürme planları yapıtığını hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Refik Hariri, 1992-1998 ve 2000-2004 arasında başbakanlık yapmıştı

Lübnan başkenti Beyrut’un iç savaştan sonra yeniden inşası için yürüttüğü girişimlerle anılan Refik Hariri, 1992-1998 ve 2000-2004 arasında başbakanlık yapmıştı. İstifasından bir yıl sonra, 2005’te, bir bombalı araç saldırısıyla öldürülmüştü. Suikasttan sorunlu tutulan Hizbullah ve Suriye yönetimi bu suçlamayı reddederken, Hariri suikastı Sedir Devrimi adı verilen siyasi süreci başlatmış ve ülkedeki Suriye güçlerinin çekilmesine yol açmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica