Siyaset

Başka gündemleri değerlendiren Kabine rötarlı olarak değişiyor

Başka gündemleri değerlendiren Kabine rötarlı olarak değişiyor … AKP Büyük Kongresi’nden sonra değişeceğine yönelik sinyallerin verildiği kabine, son olarak 104 amiral bildirisinden dolayı rafa kaldırılmıştı. detaylar haberimizde…

Başka gündemleri değerlendiren Kabine rötarlı olarak değişiyor

Milli Gazete’de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 gün rötarlı olarak yeni kabineyi Pazartesi’ye kadar kamuoyuyla paylaşacak. Pazartesi’ye açıklanmasına kesin gözüyle bakılan yeni kabinede, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığının ikiye çıkarılacağı, bazı bakanlıkların ise bölüneceği öğrenildi.

Kabine 12 günlük rötarın ardından nihayet değişiyor! AKP’nin Büyük Kongresi’nden sonra değişmesi beklenen kabine Türkiye gündeminin yoğunluğundan dolayı bir türlü açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası bir erken seçim ya da zamanında seçim için partide yaptığı değişikliklerden sonra kabine de önemli değişimlere imza atacağı bekleniyordu. Son olarak 104 amiralin bildirisiyle ötelenen kabine değişikliğinin, Pazartesi gününe kadar açıklanacağı öğrenildi. Pazartesi’ye açıklanmasına kesin gözüyle bakılan yeni kabinede, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığının ikiye çıkarılacağı, bazı bakanlıkların ise bölüneceği öğrenildi.

BAKAN SOYLU CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLABİLİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri olacağı ifade edilirken, Fuat Oktay’ın ise görevine devam edeceği belirtiliyor. Öte yandan daha önce birleştirilen bazı bakanlıkların da tekrar bölüneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

104 AMİRAL BİLDİRİSİ KABİNEYİ RAFA KALDIRMIŞTI

Türkiye’de kabine değişikliği beklentisi 2019 Yerel Seçimlerinden itibaren devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine değişikliğinin dışarıdan dayatmayla yapılmayacağı açıklanmasıyla bugüne kadar yapılmadı. Ancak 24 Mart’ta yapılan Büyük Kongre’de AKP vitrininde yapılan değişikliklerden sonra kabinede de önemli değişikliklerin olacağı sinyali verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının yeni kabine üzerinde çalıştığı bilinirken, Türkiye gündeminin yoğunluğundan dolayı açıklanması her seferinde ertelendi. Son olarak Marmaris’te tatil yapan Erdoğan’ın kabine listesi üzerindeki son düzenlemeleri yaptığı ve 5 Nisan’da yeni kabineyi kamuoyuyla paylaşacağı bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz tatilden dönmeden önceki gece yarısı 104 amiralin bildirisi kabineyi rafa kaldırdı.

CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI İKİYE ÇIKIYOR

Bildiriden sonra rafa kaldırılan yeni kabinenin açıklanması, Beştepe’den edinilen bilgilere göre 19 Nisan Pazartesi’ye kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Değişikliğe göre, yeni kabinede Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ikiye çıkarılacak. Ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yardımcılardan biri olacağı ifade edilirken, mevcut Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın görevine devam edeceği belirtiliyor. Öte yandan daha önce birleştirilen bazı bakanlıkların da tekrar bölüneceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bölünecek bakanlıkların başında ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geldiği öğrenildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica