Siyaset

Başkan Çakır’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Başkan Çakır’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Cumhuriyet’in 99. Yıl dönümünü idrak etmenin heyecanı içinde olduklarını ifade eden Başkan Çakır, “Başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Açıklamasının devamında Başkan Çakır, “Bu toprakları korumak için aziz şehitlerimiz gençliğini hiç düşünmeden feda ettiler. Dört yanı düşmanla çevrelenmiş bir memleketi hayatlarının baharında canları pahasına savundular. Onların hakkını ödememiz mümkün olmasa da ülkemizi demokrasi, hukukun üstünlüğü, teknoloji gibi alanlarda ileri götürerek, Türkiye’nin her kesimini kucaklayarak ülkemizi ileri taşımak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmadığına dikkat çeken Serap Çakır, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken Türkiye’nin içinde bulunduğu yönetim krizini aşmanın, ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunları da aşmanın anahtarı olacağını kaydetti.

Türkiye’nin hak etmediği kadar kötü yönetildiğini, Türk insanının layık olmadığı ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğini, iktidarın iş bilmez politikaları nedeniyle vatandaşların deyimi yerindeyse inim inim inlediğini ifade eden Başkan Çakır, “Cumhuriyetimizin 99. Yılında her ne kadar hak etmediğimiz bir yönetim sistemi altında yaşamak durumunda kaldıysak da tıpkı bağımsızlık mücadelemizde olduğu gibi özveri ve fedakarlık çalışarak ikinci yüzyıla bambaşka bir vizyon ve çehreyle gireceğiz. İşte Gelecek Partisi bu vizyon doğrultusunda Türkiye’nin ikinci yüzyılının inşasında kilit rol oynayacak” değerlendirmesini yaptı.

Serap Çakır, sözlerinin sonunda şunları söyledi:

“Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kocaelili hemşerilerimin ve aziz Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi hepimizin naçiz vücudu toprak olacak olsa da Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Nice 99 yıllara.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica