Genel

Başkan Hürriyet: “17 Ağustos’u unutmadık, unutmayacağız”

Başkan Hürriyet: “17 Ağustos’u unutmadık, unutmayacağız”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, başta kentimiz olmak üzere tüm ülkemizi yasa boğan 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23’üncü yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak, “Büyük kayıplar verdiğimiz 17 Ağustos Marmara Depremi’ni unutmayacağız ve unutulmasına izin vermeyeceğiz” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23’üncü yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Acıların ilk günkü kadar taze olduğunu ifade eden Başkan Hürriyet mesajında, “17 Ağustos 1999 gecesi resmi kayıtlara göre 17 bin 480, resmi olmayan kayıtlara göre ise 50 bin canımızı kaybettik. Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı hala bilinmese de yüreklerimizde açtığı yara bilinen acı bir gerçek.

“RAHMETLE ANIYORUM”

Bir deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini kabul etmeli, böyle büyük acıların yaşanmaması adına plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz. Depremin değil, binaların öldürdüğü bilinciyle hareket eden İzmit Belediyesi olarak çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz. Acısını her daim yüreğimizde hissettiğimiz Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica