Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: 19 Mayıs bir milletin uyanışıdır

Başkan Hürriyet: 19 Mayıs bir milletin uyanışıdır

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Hürriyet, “19 Mayıs Türk Milleti’nin kaderini değiştiren büyük uyanışın başladığı gündür. Ata’mızın doğum günüdür” ifadelerini kullandı – akarhaber

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 104 yıl önce büyük zafere giden yolda Samsun’a çıkarak kurtuluş ateşini yaktı. 19 Mayıs yalnızca bir tarihten ibaret değil, 19 Mayıs Milli Mücadelenin başlangıcı, bir milletin uyanışıdır. Her şey bitti diyenlere; tüm yokluk ve yoksunluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin makûs talihini yenmek kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği gündür.

İLK GÜNKÜ HEYECAN VE İNANÇ

Büyük önder Atatürk bu günü, gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen, milli bütünlük için tüm benliğini ortaya koyan ülkemizin gençliğine adadı. Büyük gurur ve mutluluk yaşadığımız 19 Mayıs’ta aradan yüzyıllar geçse de ‘Milli mücadele, bağımsızlık ve özgürlük’ denildiğinde ilk günkü heyecanı ve inancı taşımaya devam edeceğiz ve bu kurtuluş ateşi asla sönmeyecek.

ATA’MIZIN DOĞUM GÜNÜDÜR

Anadolu halkının, Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer aldığı ve O’nun önderliğinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine giriştiği 19 Mayıs 1919; karamsarlığı taşıyan yüreklerde umutların yeşerdiği, aydınlık yarınlara inancın kuvvetlendiği ve işgal altında ezilen Türk Milleti’nin kaderini değiştiren büyük uyanışın başladığı gündür. Ata’mızın doğum günüdür.

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

“Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur” diyerek gençliğe yol gösteren başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet şükran ve saygıyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica