Genel

Başkan Hürriyet: “3 milyona istifa ediyorsunuz 4 milyona ne yapacaksınız?”

Başkan Hürriyet: “3 milyona istifa ediyorsunuz 4 milyona ne yapacaksınız?” … Hürriyet, “Kayseri Develi’de yapılan Mesude Aşık Parkı. 610 bin lira harcanmış. Parkın şöyle bir özelliği var; eski özel kalem müdürü Gül Aşık’ın anneannesi adına, memleketi Kayseri’de yapılmış bir park” dedi. detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet: “3 milyona istifa ediyorsunuz 4 milyona ne yapacaksınız?”

Hürriyet, önceki dönem heykellerini Tutuş’a sordu:

Eski dönemde heykellere 3 milyon değil 4 milyonun üzerinde para ödendiğini belgeleriyle ortaya koyan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Atatürk’e mi, heykele mi karşısınız? diye sorduğu Tutuş’a “3 milyona istifa ederim’ diyordunuz 4 milyon çıktı, ne yapacaksınız merak ediyorum” dedi

AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş’un “3 milyon TL heykellere para verildiğini söylemiştiniz. Belgelerini kamuoyuna sunun. Böyle bir para harcanmamıştır. Doğruysa istifa edeceğim” sözleri üzerine belgeleriyle birlikte yapılan heykelleri faturalarıyla birlikte gündeme taşıyan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Hepsini tek tek listeledik ve faturalarını da çıkardık. ‘Niye yapıldı?’ demiyoruz. Şehitlerimiz için anıt da yapılır, heykel de yapılır. Bunda hiçbir beis yok, karşı da değiliz” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

TEMA PARKI’NDAKİLER 900 BİN TL CUMHURİYET PARKI’NDAKİ 537 BİN

“Tema Parkı dediğiniz yer heykellerle dolu. 15 Temmuz için değer mi? Elbette değer. Sayın Tayyip Erdoğan’ın şu an nerde olduğu bilinmeyen heykel çalışması da var. Hepsinin futasını çıkardık. 900 bin liraya yakın kısmını ayırdık. Çünkü 215 bin liralık kısmını park yapımına vermişsiniz. Geri kalan kısım heykellere ödenmiş. Devamında Cumhuriyet Parkı’ndaki 15 Temmuz Şehitler Anıtı var, hepimiz biliyoruz. Resmi faturalar önünüzde. 537 bin lira bu anıta ödenmiş. Akçakoca Anıtı’nda heykellere 885 bin lira harcanmış.

BEN DE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜM İÇİN PARK MI YAPTIRAYIM

Bu parklar içinde bir tanesi var ki ona özellikle değinmek istiyorum; Kayseri Develi’de yapılan Mesude Aşık Parkı. 610 bin lira harcanmış. Parkın şöyle bir özelliği var; eski özel kalem müdürü Gül Aşık’ın ananesi adına, memleketi Kayseri’de yapılmış bir park. Bunlar da faturaları. Eski özel kalem müdürünüzün memleketine ananesi adına park yapmışsınız. Soruyorum; ‘Benim özel kalem müdürümün ne eksiği var?’. Ben de o zaman Sapanca’ya özel kalem müdürümüzün babaannesi, nenesi adına park mı yapayım?

“3 MİLYONA İSTİFA EDERİM” DEMİŞTİ TOPLAM 4 MİLYON 284 BİN LİRAYMIŞ

Mardin Kızıltepe’ye 200 bin liraya iş yapılmış. Malazgirt Anıt yapılmış. Bunlar gibi bir sürü yerle ilgili heykeller ve faturaları var. Sadece Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden toplamda 2 milyon 412 bin lira iş yapılmış. Etüt ve Proje Müdürlüğü’nden ise 1 milyon 871 bin liralık heykel faturası çıkıyor. Toplamda 4 milyon 284 bin 249 lira. Sayın Tutuş ‘3 milyon dediniz, iddia ettiniz ama belgeleri göstermediniz. 3 milyonu ispat edin ben de istifa ederim’ demişti. İşte belgeleri gösteriyorum. 3 milyon demişim, az demişim. ‘3 milyona istifa ederim’ demişti, 4 milyona ne yapar çok merak ediyorum.

ATATÜRK’E Mİ YOKSA HEYKELE Mİ KARŞISINIZ?

Şöyle bir şey var; 4 milyondan fazla para harcanmış, bu kadar heykel yaptırılmış. Hadi KDV’yi de düşelim; 3 milyon 260 bin TL ödenmiş. Baktım; bir sürü şey yapmışsınız fakat içlerinde hiçbir Atatürk Heykeli yok. Bizim 14 bin küsür, 15 bin liralık heykeli dilinize doladınız. Konuştunuz, konuştunuz. Atatürk’e mi karşısınız, heykele mi? Onu da anlayamadık. Ama 15 bin lira için günlerce konuştunuz şimdi 4 milyon için ne yapacaksınız? Tekrar söylüyorum şehitlerimiz için yapılan her şeye eyvallah. Ama sürekli heykel için yaptığınız boş ve iftira dolu konuşmalarınız karşısında, işte sizin yaptıklarınız.”

LAF KALABALIĞI YAPIYORSUNUZ

AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş’un söz alarak kürsüye çıkmasının ve faturaları ortaya konulmasına rağmen kabul etmemesinin ardından başkan Hürriyet “Laf kalabalığı yapıyorsunuz ama belgeler de faturalar da ortada. Biz ne dediğimizi biliyoruz. Siz boş konuşuyorsunuz, biz ise resmi belgelerle konuşuyoruz. ‘Şehitlerimiz için anıt, heykel, park niye yapıldı?’ demedik. Helali hoş olsun. Buna rağmen ‘Rahatsız mısınız?’ diyerek algı yönetmeye ve insanların aklını karıştırmaya çalışıyorsunuz. Bunun Beyhude çaba olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

NOTU 65 OLANA ÇİZDİRİRSENİZ…

Sayın Tayyip Erdoğan’a benzemeyen heykeli de bir tane öğrenci mi, artık yeni mezun biri mi yaptı? Özellikli alım yapmışsınız. Arkadaşın okul geçme notunu da dosyaya koymuşsunuz. 100 üzerinden 65’lik ders notu var. Heykelin neden benzemediği ortada. Bana 75 bin lira diye iddia edip 7 bin lira çıkan işte Marduk kimin referansıydı diye sordunuz. Yüzlük notta 65’lik notu olan adama 1 milyona yakın parkın heykellerini nasıl yaptırdınız? Kimdi bu arkadaş? Başka heykeltıraş mı yoktu, sanatçı mı yoktu? Kimdi referansı? Niye bu arkadaşa verdiniz? Notu 65 olan insana kalkıp bu heykeli yaptırırsanız heykel de buna benzer” şeklinde konuştu.

AĞZI OLANIN KONUŞTUĞU KADAR BEYNİ OLAN DA DÜŞÜNEBİLSE KEŞKE

Son olarak tüm heykellerin ve belgelerinin çıkarıldığının altını çizen başkan Hürriyet, “15 Bin TL’lik şeyi 75 Bin TL olarak lanse ettiniz, tutmadı. Yalanınız ifşa oldu. Herkes neyin, ne olduğunu anladı. Faturaları da yayınladık. Muharrem Bey, boşuna çırpınmayın. Konu herkes tarafından net bir şekilde anlaşıldı. Siz sadece laf üretiyorsunuz, ben ise resmi belge gösteriyorum. Belgelerin hepsini şeffaf bir şekilde verdim. Bakarsınız, incelersiniz. Söyleyeceğiniz varsa çıkar toplantınızı yaparsınız. Bu sizin demokratik hakkınız. Ben üzerime düşeni yaparak belgeleri yayınladım. Ağzı olanın konuştuğu kadar beyni olan da düşünebilseydi keşke. Her fırsatta yalan söylüyorsunuz. Yalanınız ortaya çıkınca sürekli konuşuyorsunuz ve çarpıtmaya çalışıyorsunuz” diyerek toplantıyı 6 Temmuz 2021 Salı günü saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica