Genel

Başkan Hürriyet, 3 yıl önce ne dediyse çıktı

Başkan Hürriyet, 3 yıl önce ne dediyse çıktı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 3 yıl önce hizmet araçlarının kiralama yerine satın alınması için mecliste istediği kredi yetkisine AKP ve MHP’liler o zaman da direnmişti. Bunun üzerine vatandaşa sunum yapan Hürriyet’in söylediği ve öngördüğü herşey gerçekleşirken, belediye ve halk ciddi bir tasarruf sağladı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, bugün olduğu gibi yaklaşık 3 yıl önce de meclisten araç satın alınması için kredi yetkisi istemişti. Bu yetki AKP ve MHP’lilerin oylarıyla reddedilmişti. Başkan Hürriyet, çektiği bir video ile belediyeye neden araç satın almak istediklerini, araçların satın alındığında nasıl fayda sağlayacağını, elde edilen karla İzmit’te neler yapılacağını anlatarak kamuoyunu detaylıca bilgilendirmişti.

3 YIL ÖNCE VERİLEN MÜCADELE TASARRUFLA SONUÇLANDI

Ciddi tartışmaların ardından talep ettiği kredinin yarısını alabilen ve 2 yıl önce 27 milyona 71 aracı belediye bünyesine kazandıran ama geri kalan araçları kiralamak durumunda kalan Başkan Hürriyet, aradan geçen 2 yılın sonunda kalan araçların da satın alınması ile ilgili meclisten kredi yetkisi istedi. Verdiği mücadele sonunda büyük bir tasarrufa imzasını atan o gün 27 milyon TL’ye alınan araçların değeri bugün yaklaşık 80 milyon TL’ye dayandı.

SİYASİ ALGILARI UĞRUNA

Ayrıca satın alınan hizmet ataçları sayesinde kiralama bedellerinden her ay yaklaşık 3 milyon TL tasarruf edildi. Başkan Hürriyet’in tüm söylediklerinin çıkmasına rağmen 2 yıl sonra istediği kredi yetkisi için Cumhur İttifakı grubu konuyu yine siyasete alet ederek süre uzatımı istedi. Eğer gerekli kredi yetkisi verilmezse, İzmit Belediyesi AKP ve MHP’lilerin siyasi algıları uğruna milyonlarca lira zarara uğrayacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica