Genel

Başkan Hürriyet: “AK Parti buradan hizmet alırken referansı kimdi?”

Başkan Hürriyet: “AK Parti buradan hizmet alırken referansı kimdi?” … Hürriyet, “MHP grubu geçen ayki mecliste verdiği önergede Marduk isimli firmaya 75 bin TL ödediğimizi iddia ederek vicdanınız sızlamadı mı, bu firmanın referansı kim gibi sorular sordular” dedi. detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet: “AK Parti buradan hizmet alırken referansı kimdi?”

Hürriyet: “‘75 bin TL dediniz, 7 bin TL çıktı Halkı kandırmak vicdan sızlatır”

‘Marduk Ajans’a 75 bin TL öderken vicdanınız sızlamadı mı?’ sorusunun yanıtını belgeleriyle ortaya koyan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Sayın Nevzat Doğan döneminde bu firmaya 2 yılda 5 bin 605 lira ödenmiş. Biz 3 yılda 7 bin 965 TL ödemişiz. Sizin dediğiniz gibi 75 bin TL değil. 7 TL’yi yanlışlıkla 75 bin olarak gördünüz herhalde” dedi

“MHP grubu geçen ayki mecliste verdiği önergede Marduk isimli firmaya 75 bin TL ödediğimizi iddia ederek vicdanınız sızlamadı mı, bu firmanın referansı kim gibi sorular sordular. Hatta sormak yerine doğrudan itham ettiler. Halkımızın doğru bilgilenmesi ve yanlış algı oluşturulmaması adına bu iddiaların yalan beyanlardan ibaret olduğunu resmi belgelerle birlikte anlatmak istiyorum. Geçen mecliste muhalefetin Marduk Firması’na 75 bin lira ödendiğiyle ilgili iddiası vardı” diyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet önce geçen ay ki meclis toplantısının görüntülerini izletti.

SİZİN DÖNEMDE DE ÇALIŞILMIŞ

Ardından muhalefetin iddialarını belgeleriyle çürüten Hürriyet, konuyla alakalı şu sözleri kaydetti; “Sayın AKP’li Nevzat Doğan’ın başkan olduğu dönemde, 2017’de, Marduk’tan 2 bin 950 lira, 2018’de 2 bin 655 lira olmak üzere toplam 5.605 TL’lik hizmet alınmış. AK Parti buradan hizmet alırken referansı kimdi? Ödenen paralarda sayın Doğan’ın ve AK Partili arkadaşların vicdanı sızlamadı mı? Aynı soruları sorayım mı? Ama ben sormayacağım çünkü doğru sorular olmadığını düşünüyorum.

SORMUYOR, YARGILIYORSUNUZ

Eski dönemde de hizmet alınmış. Bizim dönemde ise 2019’da 2 bin 950 liralık hizmet almışız. 2020’de 4 bin 720 lira, 2021’de ise sadece 295 liralık hizmet almışız. Toplam 7 bin 965 TL eder. Rakamlar gerçekte böyle iken siz gerçeği sorup öğrenmek yerine yalan bilgilerle doğrudan darağacına asıyorsunuz. Akp döneminde aynı firmadan 2 yılda 6 bin civarında hizmet almışsınız ve ödeme yapmışsınız, biz ise 3 yılda 7 bin küsür lira hizmet almışız. Durum ortada, takdir halkımızın. 75 bin lira söz konusu bile değildir.

BEN DE SİZE SORUYORUM; VİCDANINIZ SIZLIYOR MU?

Referans soruyorsanız geçmiş döneme de sorun o zaman. Bir sürü firmayla iş yapılıyor, kim uygun fiyat verirse onlardan alım yapılıyor. Satın Alma yürütüyor işlemleri. Tablo ortada. ‘Vicdanınız sızlamadı mı?’ cümlesini size sormak istiyorum. Akp döneminde aynı firmaya ödeme yaparken sizin vicdanınız sızlamadı mı? Ayrıca bu konu vicdan sızlatacak bir konu mudur? Ama şu bir gerçek ki; yalan söylemek, kamuoyunu yanıltmak, yanlış bilgilerle halkı kandırmak vicdan sızlatan söylemler ve uygulamalardır. Marduk firması ile ilgili sorularınızın yanıtı ve yalanların doğru olmadığını gösteren rakamlar belgeleriyle ve faturalarıyla birlikte karşınızda” sözlerini kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica