Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: “Asırlar da geçse 19 Mayıs Ruhu yaşayacak”

Başkan Hürriyet: “Asırlar da geçse 19 Mayıs Ruhu yaşayacak”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan başkan Hürriyet, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliği, asırlar geçse de kurtuluş ateşini söndürmeyecek” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Hürriyet mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 103 yıl önce bugün büyük zafere giden yolda Samsun’a çıkarak kurtuluş ateşini yaktı. 19 Mayıs 1919’da şüphesiz Milli Mücadele’nin en önemli adımlarından birini atan Atatürk bugünü, gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen ve hiç düşünmeden milli bütünlük için tüm benliğini ortaya koyan ülkemizin gençlerine adadı.

KARANLIKTAN AYDINLIĞA

Büyük gurur ve mutluluk yaşadığımız 19 Mayıs’ta aradan yüzyıllar da geçse ‘milli mücadele, bağımsızlık ve özgürlük’ denildiğinde ilk günkü heyecanı ve inancı taşıyoruz. Anadolu halkının, Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer aldığı ve O’nun önderliğinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine giriştiği 19 Mayıs 1919; karamsarlığı taşıyan yüreklerde umutların yeşerdiği, aydınlık yarınlara inancın kuvvetlendiği ve işgal altında ezilen Türk Milleti’nin kaderini değiştiren büyük uyanışın başladığı gündür. Ata’mızın doğum günüdür.

‘19 MAYIS RUHU’ YAŞASIN

Çocuklarımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs’ın ruhunu hissedebilmesi, bu ülkenin iç ve dış düşmanlarına karşı yaşamlarının her dönemlerinde çok çalışmaları gerektiğini içselleştirmesi ve ‘imkansız’ denilen koşullarda kazanılan büyük zaferin gururunu yaşaması için İzmit Belediyesi olarak durmadan çalışıyoruz. Tarih bilmenin geleceği şekillendirmede etken olacağını hatırlatıyor, gençlerimizin Atatürk’ün yolunda çağdaş, laik, adil, modern, üretken ve sportmence adımlar atabilmesi adına eğitim ve gelişim temelli projeler düzenliyoruz.

BAYRAMINIZI KUTLUYORUM

Pandemiye inat sokak sokak gezerek yeniden hatırlattığımız milli bayram coşkusunu bu yıl binlerce gencimizi Athena konserinde buluşturarak yaşayacağız. Çayırova’dan Kandıra’ya, Karamürsel’den Kartepe’ye tüm gençlerimizi en içten duygularımla İzmit’te bayram kutlamaya davet ediyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Vatan için her zaman tek yürek olabilen gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica