Genel

Başkan Hürriyet, Avrupa Birliği İklim Değişikliği Misyon toplantısına katıldı

Başkan Hürriyet, Avrupa Birliği İklim Değişikliği Misyon toplantısına katıldı

İzmit Belediyesi Brüksel’de Türkiye’yi temsil ediyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Brüksel’de gerçekleşen İklim Değişikliğine Uyum Misyonu’nun yıllık toplantısına katıldı. Hürriyet, AB dışından kabul edilen 6 yerel yönetimden biri olarak İzmit ve Türkiye’yi temsil ediyor – akarhaber

İzmit Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Avrupa Komisyonu tarafından hayata geçirilen İklim Değişikliğine Uyum Misyonuna kabul edilen İzmit Belediyesi, 112 yerel yönetimden biri olurken AB ülkeleri dışında misyona kabul edilen 6 yerel yönetimden biri oldu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de Brüksel’de gerçekleşen yıllık misyon toplantısına katılım sağladı.

İZMİT’İ TEMSİL EDİYOR

Misyona seçilen tüm yerel yönetimlerle ağ kurma fırsatlarına erişim imkânının bulunacağı toplantıda Başkan Hürriyet, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Yenilenebilir Enerji Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar ile bir araya geldi. Belçika’da İzmit’i temsil eden Başkan Hürriyet, toplantıda misyon üyesi seçilen diğer yerel yönetimlerle iş birliği yapacaklarını ve sonraki süreç ile ilgili bilgi paylaşımlarının yapılacağını ifade etti.

AĞ KURMA FIRSATI

“AB Komisyonu projesi olan “İklim Değişikliğine Uyum Misyonu” kapsamındaki Ufuk Programı toplantıları için Brüksel’deyiz” mesajını paylaşan Başkan Hürriyet, “Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras ve Prof. Dr. Tanay Sıktı Uyar ile birlikte işbirliği fırsatlarının yakalanması ve Misyon Toplantılarında seçilen tüm yerel yönetimlerle ağ kurma fırsatlarına erişimi için toplantılara katılım sağlıyoruz.

YILLIK MİSYON TOPLANTISINA KATILDIK

Avrupa Komisyonu tarafından hayata geçirilen İklim Değişikliğine Uyum Misyonu’na tüm Avrupa çapında kabul edilmeyi başaran 118 yerel yönetimden biri olmayı başardık ve AB ülkeleri dışında Misyona kabul edilen altı yerel yönetimden biri olduk. Şimdi de Brüksel’de gerçekleştirilen yıllık Misyon Toplantılarına katılma hakkını elde ettik” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica