Raporlar

Başkan Hürriyet: “Biz bazı rant hikayelerine çomak sokuyoruz”

Başkan Hürriyet: “Biz bazı rant hikayelerine çomak sokuyoruz”

Anında Manşet programına konuk olan Başkan Hürriyet Cumhur İttifakı tarafından İzmit Belediyesine karşı yapılan engelleme çabalarını halkın gördüğünü ifade ederek, “Halk bize ‘Size bir izin verseler, bir önünüzü açsalar, çok daha güzel işler yapacaksınız, size güveniyoruz’ diyor. Biz bazı rant hikayelerine de çomak sokuyoruz. İsraf musluklarını kapatıp tasarruf uygulamalarını hayata geçiriyoruz” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ulusal Televizyon kanalı Tele 1’de canlı yayınlanan ve Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Anında Manşet programına konuk oldu. Tuncay Mollaveisoğlu moderatörlüğündeki programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Şair Yazar Ataol Behramoğlu, BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin başkanı Erdal Akaltun katıldı.

ARAÇ ALIMI KONUSU

Başkan Hürriyet programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Meclis çoğunluğuna sahip olmadığı için sıkıntı yaşayan belediyelerden bir tanesi biziz. Bunu Türkiye gündemi de yakından takip ediyor. En son yaşadığımız olay araç alımlarıyla ilgiliydi. Aslında orada borçlanma yetkisinden daha ziyade çok ciddi rant hikayelerinin döndüğü araç kiralama saltanatına son verip o işin, o hizmet alımının dışarıdan kişi eliyle, şirket eliyle değil devletleştirerek belediye eliyle yapılması gayretiydi o.

BAŞKAN HÜRRİYET SÜRECİ ANLATTI

Araç alma konusunda biz 2 yıl önce de aynı hamleyi yapmıştık. O dönemde de mecliste bir sürü tartışmalarımız oldu. O dönemde 55 milyon liralık yetki istemiştik. 55 milyon liraya tüm araçlarımızı satın alabiliyorduk. Ne yazık ki tüm yetkiyi alamadık, bir kısmını alabildik. 27 milyon lirayı zar zor alabilmiştik. O dönemde özellikle kamyonlarımızı satın almıştık. 2 yıl sonra kiralama ihaleleri biterken geri kalanını da satın alalım dedik. O dönemde 55 milyon liraya alabileceğimiz araçlar bu dönemde artık 100 milyonun üzerine çıktı tabi ki.

“20 YILDIR YAPILMAYANI YAPMAK ZORUNDAYDIK”

Öz kaynağımız yok. Keşke kasada o kadar toplu para olsa da herhangi bir borçlanma olmadan araçları alabilsek ama devraldığımız belediyelerin çoğu borç yükü altında. Bir yandan borç ödüyorsunuz, bir yandan iş yapmak zorundasınız. Bir yandan 20 yıldır yapılmayanı yapmak zorundasınız. Bunlar kolay bütçelerle olmuyor elbette. Dolayısıyla biz kiralamak yerine satın alalım dedik. Bu para zaten kiralamaya gidiyor.

“VATANDAŞ LEHİNE HAREKET ETMİYORLAR”

Kira öder gibi krediyle birlikte bütün araçlarımızı satın alalım, kiralama saltanatından kurtulalım istedik. Bütün araçları aslında kamulaştıralım ve bu araçlar belediyenin olsun. Milletin malıyla millete hizmet edelim. Kredi bitince de kalan kullanım süresinde kiralamadan kurtularak ciddi bir tasarruf olsun. Oradan yaptığımız tasarrufla başka hizmetlerimize daha fazla kaynak ayırmış olalım dedik ama kime söylüyoruz biz bunları. Çok da dinleyen, anlayan yok. Bunu vatandaş lehine değerlendiren bir anlayışla karşı karşıya değiliz.

“BİR SARMALIN İÇERİSİNDEYİZ”

Mecliste biz anlatıyoruz, anlatıyoruz en sonunda bir meclis üyemiz Eşofmanlı Şevket Hocaya döndük dedi. Öyle anlatıyoruz olmuyor, böyle anlatıyoruz olmuyor. Biz sizi ikna edemedik. Peki siz bizi ikna edin. Neden hayır diyorsunuz? Diyoruz. Grup kararı diyorlar, geçiyorlar. Mantıklı bir gerekçesi yok. Dolayısıyla böyle bir sarmalın içerisindeyiz.

“CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİRLERİN BAŞKANLARI AYRIMCILIK YAPMIYOR”

AKP’li belediyelerde Cumhur İttifakı hiç sorgusuz sualsiz, gelen teklife bakmadan elini kaldırıyor. Birçok araziler satıyorlar, borçlara karşı bir sürü kararlar geçiyor. Her şey yapılıyor ama bize geldiği zaman maalesef olumsuz oylar kullanılıyor. Büyükşehirlerin bizde olduğu kentlerde alt belediyelere Büyükşehir Belediye başkanlarımız hiç ayrımcılık yapmıyorlar.

“HALKÇI BELEDİYECİLİK POLİTİKALARI”

Bu yapılanları vatandaşlarımıza da anlatıyoruz. Vatandaş her şeyin farkında aslında. Bu cezalandırma politikalarıyla çok muteber olamayacaklarını biliyorlar. Biz sahada gezerken halk bize ‘Size bir izin verseler, bir önünüzü açsalar, çok daha güzel işler yapacaksınız, size güveniyoruz’ diyor. Biz bazı rant hikayelerine de çomak sokuyoruz. Biz bazı düzenleri demokrasiden yana değiştiriyoruz. İsraf musluklarını kapatıp tasarruf uygulamalarını hayata geçiriyoruz. Halkçı belediyecilik politikalarını da gündeme taşıyoruz. Bu da birilerinin çıkarına dokunuyor ve kamu malından kişisel kazanç elde edenlere engel oluyor ve o birilerini rahatsız ediyor.

“VATANDAŞ HER ŞEYİN FARKINDA”

Biz vatandaşa bunları anlattığımızda ‘O zaman biz 20 yıldır kandırılmışız. Biz hep yanlış yönetimle karşı karşıya kalmışız ve paralarımız heba olmuş’ diyor. Böyle olunca diğer belediyeler de sorgulanmaya başlıyor. Bu sefer ‘İzmit Belediyesi böyle yapıyor. AKP’li belediyeler siz niye böyle yapmıyorsunuz. Demek ki siz göz göre göre yanlış yapıyorsunuz’ demeye başlıyor vatandaş.

“BİRİLERİNİN ZENGİNLEŞMESİNE SET ÇEKMİŞ OLUYORUZ”

Aslında iktidarı da rahatsız eden bu aslında. Buradaki Cumhur İttifakı üyelerini de rahatsız eden bu. O sorgulamayı çok fazla istemiyorlar. Çünkü biliyorlar ki birilerinin rantına dokunuyor. Birilerinin kişisel çıkarlarına dokunuyor ya da birilerinin belediye kaynaklarıyla kişisel zenginliklerine ister istemez bir set çekmiş oluyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica