Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: Çanakkale’deki kararlılık ve inanç bugün de yolumuzu aydınlatıyor

Başkan Hürriyet: Çanakkale’deki kararlılık ve inanç bugün de yolumuzu aydınlatıyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “250 bin vatan evladının Çanakkale Savaşları’ndaki inanç ve kararlılığı bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” dedi – akarhaber

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi’nin, Anadolu halkına bağımsızlık yolunda umut, kararlılık ve ulus olma bilincini aşıladığını belirten Başkan Hürriyet şu ifadelere yer verdi:

“GURUR VE ONUR GÜNÜDÜR”

Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yılını kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Çanakkale; vatan toprağı için gösterilen cesaret, umut ve özgürlük inancının en yüce göstergesidir. 18 Mart; bağımsızlığını her şeyin üzerinde tutan, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş aziz milletimizin en büyük gurur günüdür.

“DÜNYAYA MEYDAN OKUDUK”

Dünyaya meydan okuduğumuz dönemin imzasını taşıyan bu günde içimizde hüzün barındırsak da onur ve gururlu hissediyoruz. 1915 yılında bir ulusun topyekun ortaya koyduğu direniş, sergilediği kahramanlık ve tüm dünyaya gösterdiği sarsılmaz gücün adı olan Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun konu bağımsızlık olduğunda neler yapabileceğini gösteriyor. 250 bin vatan evladının Çanakkale Savaşları’ndaki inanç ve kararlılığı bugün bizim yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

“SAYGIYLA EĞİLİYORUZ”

‘Anafartalar Kahramanı’ Albay Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük askeri dehası ve güçlü liderliğiyle tarih sahnesine çıktığı Çanakkale Zaferi, halkta Milli Mücadeleyi başlatacak güven ve sevgiyi de tesis etmiştir. Büyük Atatürk’ün vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü dünyaya kabul ettirdiği Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde milletimizin bağımsızlığı uğrunda gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica