Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: “Emeğe Saygı İnsana Saygıdır”

Başkan Hürriyet: “Emeğe Saygı İnsana Saygıdır”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayınlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Emeğe saygı, insana saygıdır. Tüm emekçilere gerçekten bayram edecekleri 1 Mayıslar diliyorum” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Emeğe ve alın terine saygının kırmızı çizgisi olduğunu belirten başkan Hürriyet, işçilerin ve tüm emekçilerin insanca yaşam sürdüğü, çalışma barışı ve huzuru içinde tüm haklarının korunduğu, iyileştirildiği ve işçilerin kendi bayram günlerinde çalıştırılmadığı nice 1 Mayıslar diledi. Hürriyet, “Emeğe saygı, insana saygıdır. Alın terine saygı kırmızı çizgimizdir” ifadelerini kullandı. Başkan Hürriyet, 1 Mayıs mesajında şu sözlere yer verdi:

ZAFER KOLAY KAZANILMADI

“İşçilerin daha insani koşullarda çalışmak için verdikleri mücadeleler sonucunda kazandığı 1 Mayıs, tüm dünyada emekçiler arasındaki birliğin, dayanışmanın, mücadelenin ve örgütlenme sonucu kazanılan hakların kısa adı olmuştur. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçilerin terinin son damlasına kadar hak ederek kazandıkları bir bayramdır. Ülkemizde 2009 yılında resmi tatil ilan edilip bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ancak ne yazık ki birçok işçinin 1 Mayıs’ta çalışmaktan bayramını yaşamaya fırsatının olmadığını da görmekteyiz.

İŞÇİ BİR BABANIN KIZIYIM

1 Mayıs kutlamaları cumhuriyetimizle aynı yaşta. Fakat yıllar içinde emek karşıtlarına korku salmış, kesintiye uğramış, yasaklarla karşılaşmıştır. Tüm zamanlarda cesaret ve kararlılıkla emeğin arkasında duran, tüm işçilerin yanında olan, işçi bir babanın kızı olarak, örgütlü güçle gelen zorlu zaferin nasıl kazanıldığının unutulmamasını gerektiğine inanıyorum. Pandemi nedeniyle buruk geçirdiğimiz 1 Mayıslardan sonra bu yıl meydanlarda kol kola girme, tek yumruk olma, bayram etme zamanı geldi. Ramazan Bayramı arifesine denk gelen İşçi Bayramı’nda çifte mutluluk yaşayacak, tüm işçi kardeşlerimizle birlikte alın terine saygının kırmızı çizgimiz olduğunu hatırlatacağız.

EMEKÇİLERİ KUTLUYORUM

Verilen mücadeleler, dökülen yaşlar ve akıtılan kanlar neticesinde elde edilen zaferin sembolü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda emeğin kıymetini bilenlerle omuz omuza duracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Emeği koruma altına alan, imkanlar dahilinde emekçiye sahip çıkan ve toplu iş sözleşmeleriyle ikramiye vererek, tüm çalışanlarına verdiği değeri maddi ve manevi ortaya koyan İzmit Belediye Başkanı olarak işçilerin haklı mücadelelerinde yanlarında oldum, olmaya da devam edeceğim. Alın terinin gerçek sahibi emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu uğurda yaşamlarını yitiren tüm emekçi arkadaşlarıma rahmet, minnet ve saygılar sunuyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica