Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: “Engelleri birlikte kaldıralım”

Başkan Hürriyet: “Engelleri birlikte kaldıralım” … Hürriyet, 10-16 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenen Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet: “Engelleri birlikte kaldıralım”

Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bir bireyimizin engelinden dolayı güçlük yaşaması toplumumuzun engelidir. Engel varsa ortadan kaldırmak da hepimizin görevidir” dedi

Her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğunu belirten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 10-16 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenen Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Fiziksel veya zihinsel engelin toplumda, insanlar arasındaki eşitliği sona erdiren bir durum olmadığını kaydeden ve her bireyin eşit haklara sahip olduğunun altını çizen Hürriyet mesajında şu ifadelere yer verdi:

ÖZEL İLGİYİ HAK EDİYORLAR

“Tüm vatandaşlarımızın eşit olarak hak ve hürriyetlerden yararlandığı bir İzmit için tüm farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüp engelleri aramızdan kaldırmalıyız. Fiziksel veya zihinsel engeli olan bireylerimizin sağlıklı vatandaşlarımızdan bir farkı olmadığı gibi, hayata karşı daha fazla mücadele sergilemeleri gerektiği için özel ilgiyi hak ediyorlar. Bir bireyimizin engelli olması yalnızca kendisinin ya da ailesinin değil, tüm sosyal çevresinin sorunudur. Dolayısıyla engeli ortadan kaldırma sorumluluğu topluma yani hepimize aittir.”

İHTİYAÇLARI: SOSYALLEŞME

Çağdaş bir toplumda engelli vatandaşların, herhangi bir ayrıma maruz kalmadan, tüm bireylerle eşit koşulda yer alabilmeleri için her alanda cesaretlendirilmeleri gerektiğini vurgulayan Hürriyet, “Özel bireylerimizin geleceğe umutla bakabilmesi ve kendilerine yetebilmeleri için sosyal hayatın içinde olmaya ihtiyaçları var. Bunu sağlamak adına İzmit Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın da özel gereksinime ihtiyacı olan bireylerimizi ve ailelerini sosyalleşme adına yüreklendirmelerini arzu ediyorum.

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Belediye olarak hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde fiziksel ve zihinsel engeli bulunan vatandaşlarımızı gözetiyor, rahat hareket edebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Sosyal donatı alanlarını onların da herkes gibi kullanabileceği şekilde tasarlıyor, evde öz bakımlarından sıcak yemeklerine kadar hizmetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. İzmit Belediyesi olarak engelli bireylerimizin her zaman yanında ve hizmetindeyiz. Tüm engelleri el ele vererek aşacağımıza olan inancımı yineliyor, Engelliler Haftası’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Yandex.Metrica