Genel

Başkan Hürriyet: “Halkın parasını vatandaşa hizmet olarak geri veriyoruz”

Başkan Hürriyet: “Halkın parasını vatandaşa hizmet olarak geri veriyoruz” … Hürriyet, “Birçok projemizi ve hizmetimizi önce halkımıza danışarak beraberce planlamaya özen gösteriyoruz. Bu plan kamu kaynağının daha iyi kullanılmasını sağlıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet: “Halkın parasını vatandaşa hizmet olarak geri veriyoruz”

Başkan Hürriyet, Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına konuk oldu

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın meclis toplantısına konuk olan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, sosyal belediyecilik anlayışıyla İzmit’te hayata geçirdikleri, halka dokundukları projeleri paylaştı, “Halkın olanı hizmet olarak halkımıza geri veriyoruz” dedi

Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Kasım ayı meclis toplantısına konuk olan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği birçok projeyi oda üyeleriyle paylaştı. Mesleki sorunların çözümü için kapıların tüm üyelere sonuna kadar açık olduğunu söyleyen Hürriyet, KSMMMO Başkanı Mustafa Taşpınar ile birlikte serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatı alan üyelere de ruhsat takdim etti.

SİYASET ÜSTÜ ÇALIŞIYORUZ

Hizmetlerinde siyaset üstü anlayışı ve katılımcı yönetimi benimsediğinin altını çizen başkan Hürriyet, “Biz siyaset üstü hizmet etmeye gayret ediyoruz. Tüm yurttaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için yola çıktık. Kamu kaynağını sorunlara çare olmak için doğru kullanmaya çalışıyor, ihtiyaçlara yönelik projeleri hayata geçirmek için çabalıyoruz. Birçok projemizi ve hizmetimizi önce halkımıza danışarak beraberce planlamaya özen gösteriyoruz. Bu plan kamu kaynağının daha iyi kullanılmasını sağlıyor” dedi.

ÇIKIŞ NOKTAMIZ; TASARRUF

İsrafı önleyerek halkın parasını yine vatandaşlara kullandıklarını belirten Hürriyet, “İhtiyaçları belirliyor, halkımızla birlikte çözüm önerilerini çıkarıyor ve yenilikçi vizyonla yolumuza devam ediyoruz. Kamuda müthiş araç kiralama israfı var. Önce bunun önüne geçtik. 27 milyonluk 75 tane araç aldık. Kiralamış olsaydık görev süremizde şu ana kadar 70-80 milyon ödeyecektik. Ayda 1 milyon ödeyerek mal sahibi olduk, kiralasaydık 3,5-4 milyon ödeyecektik. Buradan yaptığımız tasarrufu bu kentin insanlarına iyiliğe dönüştürdük, halka yatırım yaparak değerlendirdik” diye konuştu.

KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRDİK

Pandemi sürecinde krizi fırsata çevirerek üretime, istihdama ve halk sağlığına hizmet ettiklerini sözlerine ekleyen Hürriyet, “Kardeş Eller projesiyle Gıda Bankası ve Dost Eller Mağazası’nı kurup ihtiyacı olan vatandaşa destek olduk. Ailelerin üzerindeki evlilik maliyetlerini düşürmek için nikahları 1 TL yaptık, mağazamızda özel gün giysilerini ücretsiz kiralamaya açtık. Tarımda önemli atılımlar yaptık. Çiftçimize gübre ve tohum desteği veriyor, aronya, siyez buğdayı, salep, ipek böcekçiliği gibi ürünleri yetiştirip yaygınlaştırılmasını sağlıyoruz. Kendi tarımsal üretim bahçelerimizde yetiştirdiğimiz sebzeleri ve dar gelirli ailelerimize veriyoruz.

KADIN VE ÇOCUKLARA ÖZEL

Kadınların istihdamını arttırmak ve çocuklarının da güvenli bir ortamda bakımı ve eğitimi gerçekleşmesi için Yeşilova’da Çınar Çocuk Evi’ni hayata geçirdik. Devamı da gelecek. Bu konuda yerel yönetimler sorumluluk almalı, sadece özel sektöre bırakılmamalı. Profesyonel ve çok fonksiyonlu bir şekilde kadınların istihdamını, ekonomik olarak ayaklarının üzerinde durabilmelerini, bedensel sağlıklarını ve çocuklarının bakımını da içine alan, üretim atölyeleri olan Kadın Girişimciler Merkezi’ni açtık.

HALKA DOKUNAN YERLER

Kocaeli’de ilki olan Alzheimer Yaşam Evi ile hastalara ve yakınlarına çok ciddi yaşam alanı oluşturduk. Kocaeli Üniversitesi’nin bu konuda bölüm başkanlığıyla profesyonel bir dayanışma halindeyiz. Yerel üreticiyi ve kooperatifleri desteklemek, tüketicilerin doğal ürüne daha uygun ücretlerle ulaşabilmelerini sağlamak için Çınar Halk Market’i hayata geçirdik. Ürünlerimizin hepsi gıda kodekslerine uygun. Topraktan üreticiye mantığıyla hareket edilen önemli bir yer. Hem istihdam sağlamış oluyoruz hem de üretici ve tüketiciye aracısız destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

ATIL YERLER HALKA AÇILDI

Ekonominin hesabını tutanlara hayata geçirdiği projeleri sıralamaya devam eden belediye başkanı Hürriyet, “Bu kentin sanat ve kültür kenti olma ihtiyacını görerek Sanat Akademisi’ni hayat geçirdik. Yetenekli çocuklarımız profesyonel sanatçılarla çalışma fırsatı buluyor. Dans, müzik, görsel sanatlar, drama-tiyatro gibi birçok alanda hizmet veren önemli bir sanat merkezi. Burayı da atıl binayı dönüştürerek hayata geçirdik. tıpkı Alzheimer Evi gibi, tıpkı diğerleri gibi. Atıl duran tüm yapıları ve boş duran tüm arazileri verimli kullanmakta ve halk açmakta kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

FETHİYE’Yİ GURURLA SUNACAĞIZ

Kısa süre önce başladığımız Fethiye Caddesi Projesi bittiğinde gururla sunacağız. Altyapısını bile bizim yaptığımız 20 milyonluk bir proje. Projesini halkımızla birlikte belirledik. 20 yıldır dokunulmayan kentin en işlek noktasında çalışma beklediğimizden çok daha hızlı ilerliyor. Bittiğinde kentimize açık AVM statüsünde bir alan kazandırıyoruz. Öte yandan Gülümse Kafe’yi açarak halkımıza uyguna, kaliteli hizmet sunuyoruz. Kendi tesislerimizi kiraya vermek yerine kendimiz işletiyoruz. Oranın geliri yine halka hizmet olarak kullanılıyor.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Gururlandığımız diğer iş de Atatürk’ün kişisel eşyalarının bulunduğu çok önemli bir müzeyi kentimize kazandırmak oldu. Sabiha Gökçen’den Eriş Ülger’e bırakılan yaklaşık 500’e yakın eseri sergilediğimiz önemli bir tarihi alan. Tarihe değinmişken; 3 bin yıllık tarihi olan İzmit’te kayıp şehir Nikomedia’yı gün yüzüne çıkarmak için çalışmaların başladığını da müjdeleyebilirim. Çukurbağ Kazıları, İzmit Belediyesi sponsorluğunda yapılacak. Şu anda bilimsel hazırlıkları sürüyor. Kente nasıl bir değer katacağı yıllar sonra anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica