Genel

Başkan Hürriyet: “Hesap yapıyorsunuz ama kanuna göre değil”

Başkan Hürriyet: “Hesap yapıyorsunuz ama kanuna göre değil” … Hürriyet, “Birlikte oturalım konuşalım, bir sonraki mecliste seçim maddesini ben getireyim hiç sorun değil. Ama bahsettiğiniz hesabı neye göre yaptınız?” dedi. detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet: “Hesap yapıyorsunuz ama kanuna göre değil”

Belediyenin oluşturduğu ihtisas komisyonları ile ilgili AK Parti ve MHP tarafından verilen önerge sonrası yeniden gündeme getirilen üye sayısı konusuyla alakalı konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Belediyeler birliği bizi teyit etti. Ekstra cümle kurmama gerek olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kulandı

AK Parti ve MHP tarafından verilen belediyenin oluşturduğu ihtisas komisyonlarının ‘yeniden kurularak oylanmasını’ istediği önergenin daha öncesinde komisyonların kurulması sebebiyle geçersiz olduğunu kaydeden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Kurulan bir komisyonu tekrar nasıl oylayayım?” diye cevap verdi. Başkan Hürriyet devamında, “Bununla ilgili en son kaldığımız nokta; Plan Bütçe Komisyonu ile başlamıştık ama sonra siz hakkınızdan fazla üye vermiştiniz ve kanuna aykırı talepte bulunmuştunuz. Komisyonlar zaten kuruldu ama siz bu komisyonlara hakkınıza düşen kadar üye verecek misiniz? Çünkü geçen ki mecliste hakkınıza düşeninden fazlasını verdiniz. Ayrıca şu an verdiğiniz önergede sadece komisyon kurulumunu söylüyorsunuz. Burada üye seçimi yok, sadece komisyon kurulumu yazıyor. Verdiğiniz yazıda ‘komisyonların görev süresi bitti, şimdi yeniden bu komisyonları kuralım’ ifadesi yer alıyor” dedi.

“ÖNERGENİZDE ÜYE SEÇİMİ DİYE BİR ŞEY YOK”

Komisyonların önceki mecliste zaten kurulduğunu hatırlatan ve bu mecliste verilen önergenin bir şey ifade etmediğini belirten Hürriyet, “Bunun kanunen usulü de budur zaten. Kurulumun ardından 2’inci aşamaya geçilerek üye seçimi yapılır ama siz genelgenizde 1’inci aşama olan kurulumdan bahsetmişsiniz. Ayrıca geçen meclis komisyonları kurmuşuz. Biz bir şeye engel olmak istemiyoruz. Karar geldi. Oylamışız zaten, arzu ederseniz hakkınıza düşen sayı da üye verecekseniz seçimi yaparız. Önergeniz çok net, komisyon kurulsun diye önerge veriyorsunuz. Ama komisyonlar kurulmuş. Bu önergede komisyon üyesi seçimi diye bir şey yok” şeklinde konuştu.

“İYİ PARTİ’YE YER VERİYORUZ AMA SİZ MHP’YE YER VERMİYORSUNUZ”

Önceki meclislerde de gündeme gelen üye sayısı ile ilgili de konuşan başkan Hürriyet, “Bunlara üye veriyor musunuz? Bir sonraki meclise bırakalım beraber değerlendirelim, bence hiç krize gerek yok. Birlikte oturalım konuşalım, bir sonraki mecliste seçim maddesini ben getireyim hiç sorun değil. Ama bahsettiğiniz hesabı neye göre yaptınız? Kanuna göre değil. Belediyeler birliği bizi teyit etti. Ekstra cümle kurmama gerek olduğunu düşünmüyorum. En nihayetinde biz İYİ Parti ile bölüşüyoruz haklarımızı. Biz İYİ Parti’ye yer veriyoruz ama siz MHP’ye hakkı olduğu halde yer vermiyorsunuz ve onların haklarını AKP grubu olarak siz almaya çalışıyorsunuz. Bu kanunen yanlış. Komisyona üye seçimini bir sonraki mecliste görüşürüz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica