Genel

Başkan Hürriyet internete kavuşan köylerde çocuklarla buluştu

Başkan Hürriyet internete kavuşan köylerde çocuklarla buluştu … “Hiçbir imkânsızlığın çocukların eğitimine engel olamayacağı bilinciyle hareket ederek köylere ücretsiz internet hizmeti götüren Başkan Hürriyet, Mecidiye Mahallesi’ni ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi…” detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet internete kavuşan köylerde çocuklarla buluştu

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, internet olmaması nedeniyle uzaktan eğitim alamayan çocuklar için İzmit Belediyesi tarafından internet erişimi sağlanan köylerden Mecidiye Mahallesi’nde çocuklarla buluştu

İzmit’in kırsal bölgelerinde internet olmadığı için uzaktan eğitim alamayan çocuklara internet hizmeti sözü veren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, verdiği sözü tutarak 9 köye ücretsiz internet hizmeti götürdü. Hiçbir imkânsızlığın çocukların eğitimine engel olamayacağı bilinciyle hareket ederek köylere ücretsiz internet hizmeti götüren Başkan Hürriyet, Mecidiye Mahallesi’ni ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

“İNTERNETLERİ AÇILDI”

Büyük bir sevinçle Başkan Hürriyet’i karşılayan çocuklar, internete kavuşmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek Fatma Ablalarına teşekkür ettiler. Başkan Hürriyet, “Söz verdiğimiz gibi interneti olmayan köylerde çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için internet hizmeti götürme noktasında çalışmalarımıza çok kısa süre önce başladık. Bu konuda bize destek veren firmalarımızla ilk etapta 9 köyde çalışmamızı başlattık. Bugün itibariyle internetleri açıldı. Mecidiye Mahallemizde çocuklarımız derslerine girerken internet eksikliği yaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

“BİLGİSAYAR DESTEĞİ DE VERECEĞİZ”

Mecidiye Mahallesi’nde internetin kontrolünü yapan Başkan Hürriyet, “Mahalle Konağı’nın içerisinde tablet, telefon ve bilgisayarlarıyla eğitimlerine devam edebilecekler. Gerektiği durumlarda bilgisayar desteği de vereceğiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız hiçbir şekilde eğitimden uzak kalsın istemiyoruz. Bugün burada kontrolünü de gerçekleştirmek istedik. İnternetimiz sağlıklı bir şekilde çekiyor. Bütün altyapısı tamamlandı. Çocuklarımıza, köylümüze, kentimize hayırlı uğurlu olsun. Söz verdiğimiz gibi interneti olmayan köylerimize internet götürmeye devam edeceğiz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ ADINA ÇOK MUTLUYUM”

Mecidiye Mahalle Muhtarı Fahrettin Korkutan, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, ben muhtar olarak seçildiğimden beri internet ile alakalı çok sayıda dilekçe yazdım. Fakat hiçbir çözüm alamadık. En sonunda Fatma Başkanımıza sorunumuzu ilettik. Çocuklarımız kendi cep telefonlarında girmeye çalıştıkları için maddi olarak da zorluk çektiler. Çocuklarımız adına çok mutluyum. İnşallah devamı da gelir. Ben Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica