Bilim-Teknoloji

Başkan Hürriyet, İzmitlilere Çınar Akademi’yi tanıttı

Başkan Hürriyet, İzmitlilere Çınar Akademi’yi tanıttı

Başkan Hürriyet, “Çınar Akademimizin eğitimde yaratacağı fırsat eşitliği ile gençlerimizi hak ettikleri gelecekle buluşturacağız” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak ve kente değer katacak olan Çınar Akademi programının lansmanı gerçekleştirildi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilecek olan ücretsiz lise ve üniversiteye hazırlık kursu Çınar Akademi’nin lansmanı Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Lansmana Başkan Hürriyet’in yanı sıra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey, Sarıyer Akademi Eğitim Danışmanı Selçuk Dereci, Sarıyer Belediyesi Basın ve İletişim Koordinatörü Önder Kömürcü, İzmit Belediyesi Eğitim Danışmanı Osman İlhan Cebeci, ünlü Eğitim Bilimci Özgür Bolat, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavaz, İzmit Belediyesi üst yönetimi ve çok sayıda misafir katıldı.

Başkan Hürriyet, İzmitlilere Çınar Akademi’yi tanıttı
Başkan Hürriyet, İzmitlilere Çınar Akademi’yi tanıttı

“SARIYER AKADEMİ’Yİ FEYZ ALDIK”

Çınar Akademi’yi İzmitlilere tanıtan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Çınar Akademi, Sarıyer Belediyesinin yıllardır marka olmuş Sarıyer Akademi’den feyz alarak eğitim alanındaki fırsatları İzmit’e sunabilmek adına başladığımız proje. İzmit Belediyesi olarak pek çok alanda proje geliştiriyoruz. Kadınlar, çocuklar, gençler ve tüm dezavantajlı bireyler için çalışıyoruz. Çınar Akademimiz de bu çalışmalardan bir tanesi.

“EĞİTİME EŞİT ERİŞİMİ SAĞLAMAK İÇİN”

Özgür Bolat sunumunda insanları gülümsetiyor
Özgür Bolat sunumunda insanları gülümsetiyor

Senden, bizden, onlardan demeden kentimizin dört bir yanına kadından erkeğe, gençten yaşlıya, 7’den 70’e yaşamın her alanına dokunma çabası içerisindeyiz. Alzheimer Yaşam Evi’nden Çınar Çocuk Evi’ne, Kadın Girişimciler Merkezi’nden E-Ticaret sistemine kadar bu üç yıllık süreçte birçok projeyi hayata geçirdik. Şimdi de Sarıyer Akademi’den feyz alarak Çınar Akademi’yi hayata geçireceğiz. Kaliteli bir eğitim almak herkesin anayasal hakkı diyerek eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ve tüm toplumsal kesimlerin eğitime eşit erişimini sağlamak için Çınar Akademimizle birlikte karşınızdayız.

“ÇAĞDAŞ EĞİTİME ULAŞABİLMELERİ İÇİN”

Eğitim fırsat eşitliğinin sağlanması gereken en önemli alanlardan bir tanesi. Okul öncesi eğitimden başlayarak İzmit Çınar Çocuk Evi’ni hizmete açmıştık. Şimdi de aynı anlayışla İzmit’te çocuklarımızın çağdaş eğitime ulaşabilmesi, eşit şartlardan yararlanabilmesi için Çınar Akademi çalışmalarını yürütüyoruz. “Milli Eğitim’in gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil daha çok memlekete ahlaklı, karakterli, cumhuriyetçi, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir” dedi Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Misafirlere plaket ve çiçek takdim edildi
Misafirlere plaket ve çiçek takdim edildi

“ÖĞRENCİLERİ BİR ÜST EĞİTİM KURUMUNA HAZIRLAYACAĞIZ”

İşte Çınar Akademimiz bu amaç ve gayeyle 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileriyle liseden mezun durumda olan öğrencilerin sınıf düzeyinde eksikliklerini tamamlama ve onları bir üst eğitim kurumuna hazırlama amacı güdüyor. Eğitimde fırsat eşitliği temelinde LGS, YKS ve rehberlik çalışmaları ile öğretmen eğitimlerinin yapıldığı ücretsiz hizmet verecek olan profesyonel bir eğitim merkezi olacak. Ayrıca geçtiğimiz pazartesi günü belediyemizde bir sınav gerçekleştirdik. Bu sınavın sorularını Boğaziçi Üniversitesi ve Sarıyer Belediyesinin artık markalaşmış kurumu olan Sarıyer Akademi’nin uzman hocaları hazırladı.

“HİÇBİR ŞART, TORPİL YOK”

Hatıra fotoğrafı
Hatıra fotoğrafı

Coğrafya, Matematik, Fizik, Türkçe, Biyoloji, Kimya, Tarih ve Rehberlik branşlarında toplam 147 Çınar Akademisi öğretmen adayı bu sınava girdi. Sınav sonuçlarına göre liyakatle belirlediğimiz öğretmenlerimiz inşallah yakın zamanda akademimizde eğitim ve öğretime başlayacaklar. Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan kurum kabul sınavıyla önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için eğitim alacak öğrencilerin seçimini yapacağız. Tabii ki burada aynı Sarıyer Akademi’de olduğu gibi hiçbir şart, torpil, onun yakını bunun yakını demeksizin sınav sonucuna göre bu profesyonel eğitimden destek alabilecek.

“BU DÖNEMDEN BAŞLIYORUZ”

Yeni döneme hazırlanırken son sınavlara kalmış iki üç aylık süreçte de boş durmayalım dedik. Haziran ayı sonuna kadar 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileriyle liseden mezun durumda olan öğrencilerin sınava hazırlık çalışmaları hafta içi ve hafta sonu yoğun bir şekilde kurs merkezimizde başlayacak. Bu hazırlık süreci daha çok deneme sınavı, sınav değerlendirmeleri sonucu eksikliklerin kapatılması, soru çözümü uygulamaları ile devam edecek. 10 adet YKS ve LGS sınavı yapacağız. Ondan sonra da eksikliklere göre konu anlatımı ve soru çözümü olacak. Sınavlara kadar öğrencilerin belirlenen eksiklikleri de bu akademide tamamlanmış olacak.

“İZMİT’TE ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ”

Tabii ki rehberlik sürecini de bu süre zarfında yönetmiş olacağız. Merkezimiz toplam bin 20 metrekare üzerine 12 adet sınıf olarak hizmet verecek. Tüm branşlarda yer alacak öğretmen kadromuzla bütün hazırlıklarımız tamamlanmış olarak 2022 Ağustos ayından itibaren öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte yeni eğitim öğretim dönemini karşılayacağız. İşte İzmit Çınar Akademimizin eğitimde yaratacağı fırsat eşitliği ile gençlerimizi hak ettikleri gelecekle buluşturacağız. Eminim ki o güzel gelecekte gençlerimizle İzmit’te çok güzel işler başaracağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica