Genel

Başkan Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu

Başkan Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu … Hürriyet, “Halkın ihtiyacı ne ise ona dair proje üretmeye gayret ediyoruz. Harcadığımız para bizim değil, sizin paranız. Harcadığımız para bir soruna çözüm üretecekse o doğru proje demektir. İhtiyaç olmayan boşa yapılan yatırımlar israf demektir” dedi. detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu

“En büyük önceliğimiz kadınlarımız ve çocuklarımız”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla bir araya gelerek İzmit Belediyesinin kadın ve çocuk odaklı projelerini anlattı ve kadın esnafların fikirlerini dinledi

Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Ramada Otel’de Kuruçeşmeli kadın esnafları ağırladı. Programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, STK ve Esnaf Masası Koordinatörleri Birol Sağlam ve Nurullah Özer, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ceren Öker Cömert, Kuruçeşme Hatipköy Mahalle Muhtarı Habibe Demiroğlu Aksoy ile Kuruçeşme bölgesinde esnaflık yapan kadınlar katıldı.

SORUNLARA ORTAK ÇÖZÜM BULMAK İÇİN

Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu

Başkan Hürriyet, İzmit Belediyesinin kadınlara ve çocuklara yönelik hayat geçirdiği projeleri Kuruçeşmeli kadın esnaflarla paylaştı. Başkan Hürriyet, “Kadın olarak kendi ayakları üzerinde duran esnaflar olmanız ve bir hayat mücadelesi veriyor olmanız çok kıymetli. Bu anlamda beraberce neler yapabiliriz, sorunlarınıza nasıl çözümler bulabiliriz anlamında sizleri ağırladık. Ben de sizin gibi bu kentte yaşayan ve çalışan sıradan bir yurttaş olarak, sizler için ne yapabilirim düşüncesiyle sizlerle bir araya gelmek istedik.

HALKIN İSTEKLERİNE GÖRE

Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu

Kadınların birbiriyle dayanışma içerisinde olması çok önemli. Göreve geldiğimizden bu yana ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla değil, bütün projelerimizi halka sorarak yapıyoruz. Halkın ihtiyacı ne ise ona dair proje üretmeye gayret ediyoruz. Harcadığımız para bizim değil, sizin paranız. Harcadığımız para bir soruna çözüm üretecekse o doğru proje demektir. İhtiyaç olmayan boşa yapılan yatırımlar israf demektir. Bu israfı önlemek için halkın isteklerine göre hizmetlerimiz şekillendiriyoruz.

KADINLARI VE ÇOCUKLARI ÖNCELİK ALAN ÇALIŞMALAR

Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu

Proje bizim için koca koca binalar yaparak içini boş bırakmak değil. Proje demek insana dokunan, bulunduğu bölgeye iyilik getiren yatırımlardır. Kadınları ve çocukları öncelik alan çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Kadınlar detayları daha fazla düşünüp daha akılcı işler üretir düşüncesiyle yönetici kadromuzun yarısından fazlası kadın arkadaşlarımızdan oluşturduk. Onlar da ‘Kadın Dostu Kent’ ve ‘Çocuk Dostu Kent’ vizyonuyla özellikle kadınlarımızın istihdam alanında daha fazla olması için çalışmalar üretiyorlar.

KADIN GİRİŞİMCİLER MERKEZİ

Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü aktif hale getirdikten sonra Adnan Menderes Bulvarı üzerinde açtığımız Kadın Girişimciler Merkezi çok kıymetli bir iş oldu. İçerisinde 7 adet üretim atölyesi var. Üreten ama ekonomik durumu bu üretimi paraya çevirecek bir girişimciliğe yetmeyen kadınlara ‘siz yeter ki üretin’ dediğimiz bir merkez. Bu merkezde kadınların 12-17 yaş arası çocuklarını bırakabilecekleri etüt merkezi ve daha küçük çocuklar için oyun alanı oluşturduk.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETLERİ

Burası çok daha kapsamlı bir merkez olsun ve daha fazla insan hizmet etsin düşüncesiyle tüm vatandaşlarımıza yönelik ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti de sunduk. Bu da yetmez dedik, hamile kadınlarımız için ücretsiz gebe sınıfı oluşturduk. Alanında uzman kişilerle yaklaşık 6 aydır çok ciddi sayıda kadınımız buradan faydalanıyor.

Hürriyet, Kuruçeşmeli kadın esnaflarla buluştu

KADINLAR İZMİT ÇARŞISI İLE ÜRETİYOR

Dijital dünyanın önemini de bilerek Goog4Trust ile işbirliği yaparak hem kadın üreticilerimiz hem yerel üreticilerimiz hem de esnaflarımızın ücretsiz bir şekilde dükkan açabileceği, ürünlerini aracısız bir şekilde pazarlayabileceği İzmit Çarşısı’nı hayat geçirdik. Bu çarşıda yüzde 90’ı kadın üretici olan 150 dükkânımız var. Doğa dostu üretime İzmit Çarşısı ile destek veriyoruz. Yerel üreticilerin her kesimine hitap eden önemli bir e-ticaret sistemi. İZGİM, Çınar Kadın Kooperatifi ve İzmit Çarşısı’ndan sizler de ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

“ÖĞRENCİLER ÇINAR ÇOCUK EVİ’NDE ÇOK MUTLU”

İlk kreşimizi Yeşilova’da Çınar Çocuk Evi adıyla açtık. Özel sektör dâhil hiçbir yerde bu niteliklere sahip kreş yok. Reggio Emilia dediğimiz bir yaklaşımla eğitim veriyor. Ciddi sınavlarla istihdam ettiğimiz öğretmenlerimiz eğitim veriyor. Orada çok mutlu bir öğrenci topluluğu var. Önceliğimiz ekonomik durumu olmayan ailelere ücretsiz eğitim vermesi. Ekonomik durumu orta ve yüksek seviyede olan ailelerimiz de uygun ücretle hizmet vermesi için açtık. Bütün İzmit’teki ailelere hitap ediyor.

SANAT AKADEMİSİ VE ÇOCUK SİNEMA OKULU

Sanat, kültür ve sporu çok önemsiyorum. Çocukları bu alanlarla desteklemek, onların milli sporcu olmasını, usta bir sanatçı olmasını sağlamak bizim cesaretlendirmemizle başlar. Bu konuda ücretsiz eğitim alabilmeleri için alanında uzman arkadaşlarımızla profesyonel bir sanat akademisi hayata geçirdik. Çocuklar tarafından çok sevilen ve yine ücretsiz olan Çocuk Sinema Okulu’nun da ikincisini düzenliyoruz. Sanat Akademisi’nden faydalanan bin çocuk milyonlarca liralık binalara bedel. Bu nedenle biz harcadığımız paraları insana dokunan projelere yatırıyoruz.

KALİTELİ VE UYGUN HİZMET

Ekonomik sıkıntıların can yakıcı olduğu dönemde insanların uygun ve kaliteli hizmeti alabilecekleri bir yönetim anlayışımız var. Sahip olduğumuz işletmeleri bir kişi kazansın mantığıyla değil çok kişi kazansın mantığıyla kendimiz işletiyoruz. İhale süreleri bittiğinde kendimiz işleterek bütün halkımıza kaliteli ve uygun hizmeti sunuyoruz. Örneğin nikâh salonları 1 lira. Yine ilk sosyal tesisimiz Gülümse Kafe’yi çok güzel bir yer haline getirdik. Aylık 4 bin lira kira aldığımız bir yerden günlük 10 bin lira ciro yapan bir işletme haline getirdik. Şu anda çay orada 2 lira.

ALZHEİMER YAŞAM EVİ

Kocaeli’de bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz ücretsiz Alzheimer Yaşam Evi’miz var. İlk gün bir hasta yakını ‘Yıllar sonra ilk defa kendime 2 saat de olsa zaman ayırdım’ dedi. Bu merkez hastalar için bir merkez olsa da ailelerin de nefes alabilmesi ve biraz da olsun kendilerine vakit ayırarak sosyalleşebilmesi için önemli. Malta Mahallesi’nde hizmet veriyor. Buradan faydalanan Alzheimer hastaları çok eğleniyor, birbirleriyle kaynaşıyorlar.

SOSYAL DESTEK 13 KAT ARTTI

Yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Kardeş Eller projesini hayata geçirdik. Göreve geldiğimizde bin kadar vatandaş sosyal destekten yaralanıyordu. Şu anda 13 bin vatandaşımız sosyal destek hizmetlerimizden faydalanıyor. Yakın zamanda da ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız için Aş Evi’ni hayata geçireceğiz.

YAŞAMA DESTEK EVİ

Yakın zamanda hayata geçirdiğimiz kısa adı YADEV olan Yaşama Destek Evi’miz var. Engelli vatandaşlarımız ve aileleri bizim için çok kıymetli. Engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarında basit işleri yapabilecekleri bir ev ortamı oluşturduk. Orada yine ücretsiz ve uzmanlar eşliğinde engelli çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Hem sosyalleşiyorlar hem de eğitim alıyorlar. Ailelerin de sorumlulukları azalmış oluyor” dedi.

ESNAFIN FİKİRLERİNİ DİNLEDİ

Başkan Hürriyet daha sonra, İzmit Belediyesini Kuruçeşme’de kiraladığı Mazlanlar binası olarak bilinen yapıda oluşturulacak fonksiyonlarla ilgili kadın esnafların fikirlerini dinledi. Hürriyet, “O binayı sizlerin de önerileriyle birlikte nasıl daha iyi bir kompleks haline getirebiliriz? Bu binaya Kuruçeşme halkına katkı sunacak birçok fonksiyon yüklemek istiyoruz. Buranın 2 bin metrekare kapalı alanı var. Çocuklar, kadınlar ve aileler için şekillendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOK GÜZEL FİKİRLER ORTAYA ÇIKTI”

Kuruçeşmeli kadın esnaflar binada yer almasını istedikleri fonksiyonları Başkan Hürriyet’e iletti. Fikirleri tek tek not alan Hürriyet, “Mazlanlar binası ile alakalı çok güzel fikirler çıktı. İstediğimiz birçok şeyi yükleyebiliriz. Çocuklar için ücretsiz oyun odası, kadınlar için spor merkezi, çatısında çok güzel bir kafe düşünülebilir. Sergi alanı ve kurslar için çok müsait bir alan. Çınar Halk Market’teki doğal ürünlerin satılabileceği ufak bir bölüm yapılabilir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica