Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: “Onlar Körfez’in soğuk sularında yaşamlarını yitirdi”

Başkan Hürriyet: “Onlar Körfez’in soğuk sularında yaşamlarını yitirdi” … Hürriyet, “1 Mart 1958 Cumartesi günü İzmit-Gölcük arasında son seferini yapmak için yola çıkan ve fırtınaya kapılarak batan Üsküdar Vapuru birçok canımızı bizlerden ayırdı” dedi. detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet: “Onlar Körfez’in soğuk sularında yaşamlarını yitirdi”

Başkan Hürriyet’ten 1 Mart mesajı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 1 Mart 1958 tarihinde fırtına nedeniyle batan ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği Üsküdar Vapuru Faciası’nın 63’üncü yıl dönümünde mesaj yayınladı:

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “1 Mart 1958 Cumartesi günü İzmit-Gölcük arasında son seferini yapmak için yola çıkan ve fırtınaya kapılarak batan Üsküdar Vapuru birçok canımızı bizlerden ayırdı. Çoğunluğu okuldan eve dönmek için vapura binen İzmit Lisesi ve Sanat Okulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 400 vatandaşımız Körfez’in soğuk sularında yaşamlarını yitirdi. Türkiye tarihinin en ölümcül deniz kazasının üzerinden 63 yıl geçti. Fakat geçen yıllar bizim üzüntümüzü azaltmadı. Üsküdar Vapuru faciasını unutmuyor; yitirdiğimiz evlatlarımızı, komşularımızı, hemşehrilerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica