Genel

Başkan Hürriyet: “Resmen İzmit’e İhanettir Bu Yapılan”

Başkan Hürriyet: “Resmen İzmit’e İhanettir Bu Yapılan”

Başkan Hürriyet: Kim diyor? AKP’liler!.. Ne diyorlar? “KİRALAMADIK, SATIN ALDIK”

Kiralamadık Satın Aldık
Kiralamadık Satın Aldık

“2 senelik kiralama bedeliyle araçların tamamı alındı” diyorlar. Bakın burası çok önemli…!!!

Kim diyor? AKP’liler!.. Ne diyorlar? “KİRALAMADIK, SATIN ALDIK”

AKP’li Darıca Belediyesi tarafından servis edilen bir habere İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, isyan etti.

Başkan Hürriyet, sosyal medya hesabından anında isyan ettiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

Offf, of…

Bu haberi okuyunca içim acıdı. İzmit’e 3 yıldır yapılan kötülüğe Ah ettim. Çifte standarta maruz kalmamıza, başarısız olalım diye, bile isteye kötülük yapılmasına, İzmit’in zarara uğratılmasına ah ettim.

Peki bizi 3 yıldır kiralamaya mahkum eden zihniyeti ve tüm hizmet araçlarını satın almayalım diye 3 yıl boyunca kredi yetkisi vermeyerek kente ihanete göz yumanları nereye koyacağız.

Daha görev süremizin 5. Ayında, “tüm araçları satın almak istiyoruz. Kiralamak israftır” dedik. Akp’liler 20 yıl sonra anladılar israf olduğunu. Peki bu kiralama düzenini siz getirmediniz mi? Yıllarca yalan mı söylediniz millete?

“Hizmet araçlarını satın alırsak kendi kendini çok kısa sürede ödeyecek” dedik. Ama dinletemedik.

Göreve geldiğimizin 5. Ayından bu yana mücadele ediyoruz tüm araçları alabilmek için. O dönemde 55 milyona tüm araçları alabilecekken kredi izni verilmediği için şimdi 150 milyondan fazla para ödeyeceğiz. – Ki 55 milyon kredi talebimizin 27 milyonunu zarla zorla almıştık. Aradaki fark sadece 28 milyon. 3 yıl geciktirildik ve O 28 milyon şimdi 150 milyon oldu.

3 yıl önce 28 milyon daha kredi yetkisi verilseydi 2023 Mart ayında kredi borcunu da bitirmiş olacaktık.

Ve 3,5 yılda araçların büyük çoğunluğunu kiralamak zorunda bırakıldığımız için hem kiralama hem de artan satın alma maliyetleri ve artan kredi faizlerini topladığımızda 220 milyondan fazla bütçe harcamak zorunda kaldık. Ve tabiki bizden önceki 15 yıllık AKP döneminde araç kiralarına verilen milyonları saymıyorum bile…

Yazık, günah. Bu 220 milyon ile kaç tane kreş, kaç tane kültür merkezi, kaç tane kütüphane yapılırdı. Kaç sokak yenilenirdi, aşevi açılırdı ya da sosyal tesisler yapılırdı.

Resmen İzmit’e ihanettir bu…

Sürekli yalan bilgilerle, hergün müfettiş baskısı ile bize hesap sormaya kalkanlar, bu dünyada ve öbür dünyada bunca kamu zararının hesabını nasıl verecekler?

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica