Genel

Başkan Hürriyet Sanat Akademisini anlattı

Başkan Hürriyet Sanat Akademisini anlattı

“Akademimiz Sanat fabrikasına dönüştü”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Halk TV’de canlı yayınlanan ‘Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar’ programında İzmit Belediyesi Sanat Akademisini anlattı

Halk TV ekranlarında canlı yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar adlı TV programının bu haftaki adresi İzmit oldu. Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Teras Alanı’nda gerçekleştirilen programa katılan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, adeta bir sanat fabrikası haline gelen İzmit Belediyesi Sanat Akademisini anlattı.

“1000 GENCE HİZMET VERİYOR”

Başkan Hürriyet Sanat Akademisine dair yaptığı konuşmada, “Biz bir Sanat Akademisi açtık. Daha önce Millet Kıraathanesi adı verilen bom boş bir yapıyı çok ciddi bir tadilattan geçirdik. Şu anda orayı bir Sanat Fabrikasına dönüştürdük. Sanat Akademimizde yaklaşık 1000 tane gence ve çocuğa hizmet veriyoruz. Orada hem eğitmen ihtiyacımız vardı hem bu kentin sanat hayatına katkı sunacak bir orkestra ihtiyacı vardı.

“ÇOĞU İZMİT’İN İNSANI”

Aynı zamanda bando ihtiyacımız da vardı. Ünlü keman virtiözü Prof. Dr. Cihat Aşkın öncülüğünde akademiyi kurarken bu hayalle yola çıktık. ‘Bir orkestramız olsun, içinde eğitmenlerimiz olsun’ dedik. Arkadaşlarımız ciddi bir sınavdan geçtiler. Bazıları doktoralı arkadaşlarımız. Çoğu da İzmit’in çocuğu, bu kentin insanları. Çok da başarılı işler çıkarıyorlar. Daha da başarılı olacaklar” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica