Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet: “Tüm sağlık emekçilerinin yanındayız”

Tıp Bayramı nedeniyle sağlık emekçilerinin gününü tebrik eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Grevlerin gölgesinde geçen Tıp Bayramı’nda tüm sağlık emekçilerimizin hak arama mücadelesinde yanındayız” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda sağlık hizmetlerinde önemli görevler üstlenen doktor, hemşire ve tüm emekçilerinin gününü kutladı, yalnız olmadıklarına değindi. Fedakar sağlık emekçilerinin hakkının ödenemeyeceğinin altını çizen başkan Hürriyet “Çalışma koşulları iyileştirilmeli” diyerek şu ifadeleri kaydetti:

TEK BİR GÜN YETMEZ

“Yaşamlarını riske atarak insan hayatını kurtarmak için düşünmeden, dinlenmeden görev yapan ve halk sağlığını korumak adına büyük özverilerle çalışan doktorlarımızı, akademisyenlerimizi, hemşirelerimizi, teknisyenlerimizi, aile hekimlerimizi, yardımcı sağlık personelini ve sağlık sektörüne hizmet eden tüm emekçileri sadece bir gün değil, her gün el üstünde tutmak gerekiyor.

DESTEK SIRASI BİZDE

Ailelerinden ve kendi sosyal hayatlarından fedakarlık yaparak zor günlerimizde yanımızda olan, şifa olabilmek için tüm gayretlerini, bilgi ve birikimlerini halkımıza sunan sağlık çalışanlarımızın hakkını ödeyebilmemiz mümkün değil. Zor anlarımızda tek güvencemiz olan sağlık emekçilerimizin yanında olma sırası ise bu Tıp Bayramı’nda bizde.

AĞIR YAPTIRIM OLMALI

Ne yazık ki çalışma koşullarının ağırlığı karşısında kendi hayatlarını yaşayamaz hale gelen, idari açıdan hatalı uygulamalar dolayısıyla hastalarla karşı karşıya bırakılan sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı ‘şiddet’ ve ‘baskı’ toplumun her kesimini olduğu gibi bizleri de rahatsız ediyor. Bu nedenle bir hukukçu olarak sağlıkta şiddete ağır yaptırımların getirilmesini arzu ediyorum.

ŞİDDETSİZ ÇALIŞMAK

Sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılabilmesi için çalışma koşullarının iyileştirilmesini, hasta bakma sıklıklarının düşürülmesini ve bu yolla vatandaş-sağlıkçı geriliminin azaltılarak memnuniyetin artırılmasını, iş güvencesi ve hukuken korunmak isteyen, Tıp Bayramı’nda kutlama yapmak varken greve giderek haklı mücadelelerini ortaya koyan tüm sağlık emekçilerinin yanındayız.

BAYRAM DEĞİL, GREV

‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyerek doktorlarımıza olan güvenini ortaya koyan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgisini ve takdirini kazanmış, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıkla yerine getiren hekimlerimizin ve tüm sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, sağlıkta huzurun ve çalışma barışının sağlandığı, hukuken de güvencenin tesis edildiği günler dilerim.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica