Raporlar

Başkan Hürriyet: “Tutuş’un doğrudan temin yalanına gereken cevabı Tahir Büyükakın verdi”

Başkan Hürriyet: “Tutuş’un doğrudan temin yalanına gereken cevabı Tahir Büyükakın verdi”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Sayıştay Raporunda yazanları görmeyen arkadaşlar nedense 60 ihalemizin yüzde 70’ini açık ihale olarak yaptığımız işi karalıyorlar” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet gerçekleştirdiği basın toplantısıyla hakkında gündeme getirilen iddialara yanıt verdi. Başkan Hürriyet konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Sürekli doğrudan teminlerden bahsedip duruyorlar. Doğrudan teminle şu kadar yolsuzluk yaptınız diyorlar. Bu cümleye herhalde Büyükşehir Belediye Başkanı gereken cevabı verdi diye düşünüyorum. Sayın Muharrem Tutuş’a cevabı sayın Tahir Büyükakın vermiştir.

DOĞRUDAN TEMİN YALANLARI

Doğrudan temini biz geçen sene yüzde 2 aştık. Sadece 6 milyon lira aştık. Yasa gereği 20 milyon hakkımız vardı. 6 milyon fazla kullanmak zorunda kaldık. Toplamda 26 milyon lira olan doğrudan temin rakamını yolsuzluk gibi anlattılar. 26 milyonu eşe dosta dağıttılar diye feveran ettiler. Bu sene doğrudan temini yüzde 8.9 aştık. Tahir Büyükakın’ın Büyükşehir meclisinde söyledikleri olduğu yerde duruyor. Tutuş şimdi kendi başkanına konuşsun. Yalanlarını bir de ona anlatsın” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica