Genel

Başkan Hürriyet vatandaşa ve esnafa ücretsiz maske dağıtıyor

Başkan Hürriyet vatandaşa ve esnafa ücretsiz maske dağıtıyorHürriyet; “Gönüllü kadın arkadaşlarımızın desteğiyle birlikte günde ciddi sayıda maske üretiyorduk. Geldiğimiz noktada vatandaşımızın ihtiyacı daha da çoğaldı. Biz de yeni makineler elde ederek kapasitemizi arttırdık” dedi. detaylar haberimizde…

Başkan Hürriyet vatandaşa ve esnafa ücretsiz maske dağıtıyor

Birlikte başaracağız...
Birlikte başaracağız…

Korona virüsün çıktığı ilk günden beri seri bir şekilde maske üretimi gerçekleştiren İzmit Belediyesi, dikimevine getirdiği maske kesim makinesiyle birlikte üretim kapasitesini günde 30 bin adede çıkardı. Başkan Hürriyet maskelerin önce esnaflara ve taksi duraklarına sonra da evlere dağıtılacağını duyurdu. İzmit Belediyesi, Başkan Hürriyet tarafından kurulan dikimevinde seri bir şekilde maske üretimi gerçekleştiriyordu. Dikimevine getirilen maske kesme makinesiyle birlikte günlük üretim kapasitesi 30 bin adede çıkarıldı. Böylece maliyetler de yarı yarıya düşmüş oldu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet üretim sayısını arttırdıklarını ve maskelerin başta sağlık çalışanları olmak üzere esnaflara, taksi duraklarına ve evlere dağıtılacağını söyledi.

Üretime katılan yeni makine
Üretime katılan yeni makine

“Günde 30 bin adet maske”

İzmit Belediyesi Dikimevi’ne yeni getirilen maske kesme makinesini yerinde inceleyen Başkan Hürriyet, “Gönüllü kadın arkadaşlarımızın desteğiyle birlikte günde ciddi sayıda maske üretiyorduk. Geldiğimiz noktada vatandaşımızın ihtiyacı daha da çoğaldı. Biz de yeni makineler elde ederek kapasitemizi arttırdık. Üretimi belediye olarak yaptığımız için maliyetleri de yarı yarıya düşürmüş olduk. Bu makinelerle birlikte maske ihtiyacı noktasında günlük 30 bin maske üretmeye başlayacağız” dedi.

“Vatandaşımızın maskesiz kalmasını istemiyoruz”

Başkan Hürriyet, “Pazartesi gününden itibaren esnaflarımıza ve tüm vatandaşlarımıza dağıtmaya başlayacağız. Önce esnaflarımıza tek tek ulaştıracağız. Ardından ciddi bir ekip kurarak evlere maskeleri ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu dönemde maske çok ama çok önemli ve vatandaşımızın maskesiz kalmasını istemiyoruz. Pazarlarda, toplu alışveriş mekanlarında ve bazı bölgelerde dağıtımlarımız sürüyordu. Şimdi bu dağıtımları daha da yoğunlaştırıp arttıracağız” diye konuştu.

“Üreten bir belediyeyiz”

Başkan Hürriyet maske konusunda vatandaşların endişe etmemesini belirterek, “İzmit Belediyesi olarak üreten bir belediye olmaya gayret ediyoruz. Sürekli üretimimizi arttırıyoruz. Bu noktada dayanışma örneği gösteren, bizlere destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle aynı zamanda kadın kooperatifimizin ileride geliştirerek kullanacağı dikimevini de güçlendirmiş olduk. Bu noktada bu süreçte destek veren kadın arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica