Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Hürriyet’ten manav derneklerine “Manav Kültür Evi”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli’nin dört bir yanındaki manav dernekleriyle Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde bir araya geldi. Başkan Hürriyet; Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, STK ve Esnaf Masası Koordinatörleri Nurullah Özer, Birol Sağlam, Cem Serhat Dayanç ve Eray Bodur ile Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen’in de bulunduğu toplantıda manav derneklerine ortak bir buluşma alanının müjdesi verdi. Hürriyet, manav geleneklerinin yaşatılması adına İzmit’te bir Manav Kültür Evi oluşturulacağını söyledi.

Başkan Hürriyet’ten bir müjde de manav derneklerine
Başkan Hürriyet’ten bir müjde de manav derneklerine

MANAV KÜLTÜR EVİ YAPILACAK

“Yerel kültürü ve kentlilik bilincini önemsiyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Hürriyet, “İstiyoruz ki yerel kültürün bütün unsurları kuşaklar boyu yaşayıp gelecek nesillere aktarılsın. Yerel kültürü temsil eden siz manav derneklerimizin öncülüğünde bu kültürü yansıtacak bir Manav Kültür Evi oluşturmak istiyoruz. Manav derneklerimizin rahatlıkla kullanabileceği, etkinlik yapabileceği, üyeleriyle dayanışma gösterebileceği bir alan olsun istiyoruz.

ORTAK HAREKET VURGUSU

“Biz bir fikri benimsediğimizde o fikri hep beraber şekillendirmek, detaylarını beraber konuşmak adına ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla değil, ortak hareket ediyoruz. Sizlerle bir araya gelme nedenimiz de manav derneklerine yönelik yapacağımız proje hakkında fikirlerinizi dinlemek. Hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum.

BALKAN DERNEKLERİ İÇİN

Dernekleri, odaları ve sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz ve destek vermeye gayret ediyoruz. Kamunun ihtiyacına yönelik neler yapabiliriz diye hep düşünüyoruz. Şu anda bulunduğumuz yer de yine bu amaçla oluşturduğumuz Balkan Dernekleri Yerleşkesi. Derneklerin kendi etkinliklerine bütçe oluşturması ve mekân hazırlaması kolay olmuyor. Biz de Balkan derneklerimize nasıl bir alan sağlayabiliriz diye düşündüğümüzde bu yeri Kocaeli’deki tüm Balkan derneklerinin ücretsiz bir şekilde hizmetine açtık.

Başkan Hürriyet’ten bir müjde de manav derneklerine
Başkan Hürriyet’ten bir müjde de manav derneklerine

DERNEKLER YERLEŞKESİ YAPILIYOR

Bunun dışında yine Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ni bütün derneklerin kullanıma sunacağımız şekilde Dernekler Yerleşkesi’ne dönüştürüyoruz. Oradaki tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Tüm derneklerimize ücretsiz hizmet sunacak, 450 kişilik salonu olan, ofis odaları bulunan, sekretarya hizmetinden posta kutusu hizmetine kadar bir çok imkân barındıran önemli bir alan oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

MANAV DERNEKLERİNDEN YOĞUN KATILIM

Toplantıya katılan; Tavşantepe Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Caner Öztürk, Kandıra Çakmaklar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Başaran, Genç Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Ufuk Balkan, Şahinler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Acar, Kandıra Ahmethacılar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Engin Tümer, Kandıra Deliveli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Özdemir, Gebze Kandıralılar Derneğinden Sedat Durmuş, Kandıra Kayıplar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mükremin Yelmer, Kandıra Safalı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Okay Belhan, Ulupınar Köyü Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Salih Akmeşe, Kandıra Teksen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Yağız, Biz Bize İzmitliler Dernek Başkanı Kadir Yılmaz, Kandıra Terziler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Günay, İzmit Taşköprüler Derneği Başkanı İmran Çetin, Gökçeler Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fuat Koç, Gökçeören Köyü Derneğinden Yunus Arı ve Çınarlı Mahallesi Dernek Başkanı İbrahim Karnıaçık, Başkan Hürriyet’e Manav Kültür Evi projesiyle ilgili teşekkürlerini iletti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica