Genel

Başkan İmamoğlu ve Başkan Hürriyet’ten “sosyal konut yatırımı” müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te yapılacak olan afet odaklı depreme dayanıklı sosyal konutların müjdesini Arızlı’daki konut alanında verdi

Başkan İmamoğlu ve Başkan Hürriyet’ten “sosyal konut yatırımı” müjdesi … 19 Ekim 2019’da İzmit ziyaretinde İzmitlilere seslenerek “İzmit Belediyesi ile birlikte büyük projeler yapacağımızın sözünü veriyorum” diyen İBB Başkanı İmamoğlu, sözünü tutarak Başkan Hürriyet ile birlikte İzmit’te yapılacak sosyal konut projesini duyurdu. detaylar haberimizde…

konut alanında müjdeyi verdiler
konut alanında müjdeyi verdiler

Başkan İmamoğlu ve Başkan Hürriyet’ten “sosyal konut yatırımı” müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te yapılacak olan afet odaklı depreme dayanıklı sosyal konutların müjdesini Arızlı’daki konut alanında verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İBB iştiraki olan KİPTAŞ ile İzmit Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan afet odaklı depreme dayanıklı sosyal konut projesi için Arızlı’daki konut alanında bir araya geldi. 19 Ekim 2019’da İzmit ziyaretinde İzmitlilere seslenerek “İzmit Belediyesi ile birlikte büyük projeler yapacağımızın sözünü veriyorum” diyen İBB Başkanı İmamoğlu, sözünü tutarak Başkan Hürriyet ile birlikte İzmit’te yapılacak sosyal konut projesini duyurdu.

TEMEL ATMA VE LANSMAN ARALIK SONUNDA

Arızlı’daki konut alanındaki programa İBB Başkanı İmamoğlu ve Başkan Hürriyet’in dışında, Başkan İmamoğlu’nun Danışmanları Yiğit Oğuz Duman, Ertan Yıldızlı ile Gökhan Günaydın, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve basın mensupları katılımda bulundu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt; “Sosyal konut kavramında bazı değişikliklere giriyoruz. KİPTAŞ olarak yeni yaptığımız projelerle bizler, erişilebilir tasarım odaklı projeler gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki ay sonuna doğru hem temel atma hem lansman toplantısında projemizin görsellerini sizlerle paylaşacağız. Bugün itibariyle ilçe belediyemizden ruhsatlarımızı aldık, finans süreçlerini tamamladıktan sonra sizleri projemizin hem lansman hem temel atma törenine davet edeceğiz. Şeffaf olmaya çok önem veriyoruz. Umarım İzmit’te dayanıklı yapı stoğunu arttırmaya yönelik işlere temel atarak diğer sektör temsilcilerine de örnek olmak istiyoruz” dedi.

“BAŞKAN İMAMOĞLU SÖZÜNÜ TUTTU”

Ardından söz alan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; “Bugün burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile KİPTAŞ Genel Müdürümüz Ali Kurt’u ekibiyle beraber ağırlıyoruz. Biz yaklaşık 3 ay öncesinde sayın başkanımızın seçilmesinden sonra hatırlarsanız buraya, İzmitlilerle buluşmaya gelmişti. Orada bir söz söylemişti; ‘İzmitlilerle beraber, İzmit Belediyesi ile beraber çok güzel işlere imza atacağız, söz veriyoruz’ demişti. Sayın başkanımız çok kısa süre sonra sözünü tuttu. 3 ay önce kendisini tekrar ziyarete gittik. 16 milyonu yönetiyor, işi kolay değil, yıllar sonra yeni bir sistem kurmaya çalışıyor, büyük zorlukların içerisinde mücadele ediyor. Ama sadece İstanbul değil tüm Türkiye’nin kalbi olan İBB tüm kentlere elini uzatmaya çalışıyor. Biz de ilçe belediyesi olarak sayın başkanımızla iş birliği içerisinde dayanışma göstererek neler yapabiliriz diye kendisini ziyarete gitmiştik. Başkanımız, ‘Size yarım günümüzü ayıralım, bir önce oturalım, İzmit’i masaya yatıralım, İzmit’te beraberce neler yapabiliriz onu konuşalım.’ demişti. Ve sözünün üzerinden kısa zaman sonra hemen bir araya geldi.

“İBB İLE GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ”

Önce İzmit’te neler yapabiliriz diye başlıklar belirledik ve yavaş yavaş projelerimiz için birimler görüşmeye başladı. 3 ay gibi kısa bir süre sonra bu projelerin en önemli ayağı olan afet odaklı sosyal konut projesine bugün burada başlıyoruz. Sayın başkanımız araziyi görmeye geldi, ruhsat işlemlerini de bugün hallettik. KİPTAŞ hem yeri buldu hem satın alma işlemlerini hızlı bir şekilde halletti. Yakın zamanda inşallah teknik detayları ile sayın genel müdürümüzün de söylediği gibi katılımcı ve şeffaf bir anlayışla bu süreci yöneterek bu kente depreme dayanıklı sosyal konut projesi ile sektöre model olabilecek önemli bir projeye İBB ile birlikte imza atacağız. Bütün İzmitlilerin huzurunda sayın başkanıma ve değerli ekibine çok teşekkür ediyorum. Bize kol kanat gerdikleri için, bize abilik yaptıkları için. Güzel işler başaracağız demiştik biz buna inandık, başkanlarımızın desteği ile beraber, bu başlangıç diyoruz. Bunun devamında daha güzel projelerle geleceğiz. İzmitlilere olan sevginizi, Kocaelililere olan sevginizi biliyoruz, bu sevginiz ve desteğiniz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İMAMOĞLU: İZMİT KOCAELİNİN LOKOMOTİFİ

Proje ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; “Kıymetli başkanımız çok güzel bir özet yaptı, KİPTAŞ Genel Müdürümüzün çalışması ile bu güzel günde başkanımızla burayı görmek, kendisini tebrik etmek istedik. Böylesi bir İzmit gününü planladık. Öncesi ve sonrası hakkında da belediye ziyaretimizde minik bir toplantı gerçekleştireceğiz. İstanbul her açıdan Türkiye’nin lokomotifi. İstanbul’da atılan her adım Türkiye’yi etkiliyor. İstanbul özellikle Türkiye’nin yakın coğrafyasıyla sıkı bir diyalogla iletişim içinde. İstanbul’a hinterlandı ile baktığımda neredeyse Bolu’dan Edirne’ye kadar, bir başka ucu Balıkesir’den Bursa’ya, bir nevi Marmara Bölgesi’nin tümünü etkileyen bir kenttir İstanbul. Burada da sık iletişim oluşturduğu illerin başında Kocaeli geliyor. Aynı zamanda üretim, sanayi ve kentleşme konularında benzer sorunları da yaşıyoruz. Hep beraber hareket edebilme kabiliyetini geliştirmeliyiz. Böyle bir ana prensip kurduk. En hızlı iletişimi Kocaeli ile kurduk ki bu bir ihtiyaçtı. Bir nevi iç içe girmiş Kocaeli ile İstanbul. İzmit’te Kocaeli’nin can damarı, kalbi, aslında. İzmit’te bu büyük şehrin lokomotifi, bu lokomotifin de çok çalışkan, istekli, yöresini çok seven bir belediye başkanı var. Bu da bizim için bir şans.

HİZMET SİYASET ÜSTÜDÜR

konut alanı

Deprem hepimizin en öncelikli gündemi, özellikle deprem adına atılacak her adımda kentsel dönüşümden bu tarz sosyal konut üretimine varıncaya kadar ve başka konularda da her zaman iyi iletişimde olma zorunluluğumuz var. İnşallah şehrimizi hem İzmit’i hem yakın coğrafyayı depremden en az etkilenecek sağlam bir yapıya bütünleştireceğiz. Bu konu siyaset üstü bir mesele, milli bir mesele. Umarım Fatma Başkanımızla, İzmit Belediyemizle çok daha güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz. Belediyemizin kapısını Türkiye’nin neresinde olursa olsun, hangi siyasi partiye üye olursa olsun, hiç önemli değil, bizim kapımızı çalan her belediye ile iş geliştirmek, dayanışma içinde olmak; hem İstanbul’umuza yakışan hem bizim yol yürüyüşümüze yakışan bir anlayıştır. Bunun da altını çizelim, hiç kimseye kapımız kitli değil tam aksine ardına kadar açıktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica