Siyaset

Başkan Keleş: Çabalarımızla Diş Hastanesi Sorunu Çözüldü

Başkan Keleş: Çabalarımızla Diş Hastanesi Sorunu Çözüldü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’in sürekli gündeme getirdiği Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki anlaşma sorunu çözüldü

Uzun süredir takip ettikleri ve gündeme getirdikleri ve hastaların mağdur olduğunu tedavi konusunun çözüme kavuştuğunu ve üniversite ile SGK arasında anlaşma yapıldığını belirten Başkan Keleş, “Sakarya halkı bundan sonra diş tedavilerini üniversite hastasında rahatlıkla yaptırabilecek” dedi.

HASTALAR MAĞDURİYET YAŞIYORDU

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’in uzun süredir gündeme getirdiği Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun anlaşma yapmaması ve hastaların mağduriyet yaşaması sorunu nihayet çözüldü. Başkan Keleş’in yoğun ısrarı ve sürekli konuyu gündemde tutması ile birlikte Diş Hekimliği Fakültesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu anlaşma sağladı.

BU SORUNU GÖRMEZDEN GELEMEZDİK

Sakarya Üniversitesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun arasındaki sorunu ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen yıl Sakarya’ya ziyaret etmesinden önce 14 Nisan 2022 tarihinde gündeme getirdiklerini söyleyen Başkan Ecevit Keleş, “Diş hekimliği fakültesi SGK kapsamında olmasına rağmen Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması olmaması nedeniyle uzun süre kapsam dışında kaldı. Vatandaşlarımız mağdur oldu ve anlaşma olmadığı için özel diş kliniklerine gitmek zorunda kaldı. Uzun süredir mağdur olan ve cezalandırılan Sakarya halkı mevcut diş hastanesinde de uzun süre randevu günü beklemek zorunda bırakıldı. Diğer illerde bu anlaşma varken Sakarya’da olmaması vatandaşımızın sağlığından olmasına da neden oldu. Biz parti olarak bu sorunu görmezden gelemezdik” dedi.

SAKARYA HALKI SAHİPSİZ DEĞİL

Sakarya’nın halkının her zaman yanında olacaklarını ve diş hastanesinde yaşanan SGK sıkıntısında olduğu gibi tüm sorunlarını gündeme getirmeye ve takipçisi olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Keleş, “Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak gündeme getirdiğimiz ve her platformda yaşanan sıkıntıları anlattığımız konu nihayet bizim çabalarımızla olumlu sonuçlandı. Sakarya Üniversitesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında anlaşma yapıldı ve artık Sakarya halkı diş tedavilerini üniversite diş hastanesine olabilecek. Bu sorunun çözümü gibi bundan sonrada Sakarya’da yaşanan tüm sorunları her yerde konuşacağız ve çözümü noktasından parti olarak elimizden geleni fazlasını yapacağız. Sakarya halkı sahipsiz değildir.” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica