Siyaset

Başkan Keleş: Cumhuriyet’e Sahip Çıkacağız

Başkan Keleş: Cumhuriyet’e Sahip Çıkacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Başkan Keleş mesajında, “Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal edilen topraklarımız Kurtuluş Savaşı ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve halkın destansı mücadelesi ile düşmandan temizlenmiş ve yeni bir devlet kurulmuştur. 99 yıl önce kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim şekli ise Cumhuriyet olarak belirlenmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk aziz Türk milletine Cumhuriyeti armağan etmiştir. 99 yıl önce bize emanet edilen Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz ancak bugünlerde hala mevcut hükümetin bazı yöneticileri Ata’mızın bize emanet ettiği Cumhuriyet’i hedef alan sözler söylemektedir. Demokrasiyi, laikliği, kardeşçe yaşamayı, bağımsızlığı hedef alan bu sözleri tasvip etmiyor, kınıyoruz” dedi.

Başkan Keleş, Cumhuriyet Bayramı mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“99 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmak için her zaman daha çok çalışacağız. Cumhuriyet’imize sahip çıkacak ve ilelebet yaşatacağız. Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutladığımız bu günlerde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme kararlılığındayız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica