Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkent sanata doyacak

Ankara, Başkent oluşunun 99. yılında önemli bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz günlerde MAG PR Solutions organizasyonu ile kapılarını açan Art Festival, 20 Ocak’a kadar Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde olacak.

ANKARA (İGFA)-  13-20 Ocak 2022 tarihleri arasında Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşecek olan Art Festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlandı. Açılışı gerçekleşen sergiye; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara İl Kültür ve Turizm müdürü Ali Ayvazoğlu, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan ile Türkiye’nin dört bir yanı dan gelen sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda sanat izleyicisi katıldı. 

Sergi açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Küratör Siret Uyanık “Güneşin doğduğu yer Anadolu aynı zamanda Medeniyetlerin de doğduğu yer. Ülkemizin değerli sanatçıları ilham kaynağı olarak seçtikleri Anadolu ‘yu etkileyici yansımalara dönüştürdüler ve yorumladılar. 55 sanatçı, resim, heykel, seramik, eserleri, video art, kinetik art ve canlı performanslarla bizleri sanatla dolu bir yolculuğa davet ediyorlar. Birincisi düzenlenen Başkent Art Festivalinin geleneksel bir yapı kazandırılarak ve uluslararası boyuta taşınarak her yıl yapılması hedefleniyor. Bu yılki Başkent Art Fest’in teması Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları… 20 Ocak ‘a kadar sürecek etkinliklerde paneller, konserler, söyleşiler, dinletiler, performanslar gerçekleştirilecek. Başkentlileri Sanatla dolu bir hafta geçirmeleri için Ankara ‘nın simgesel yapılarından Resim Heykel Müzesi’ne bekliyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica