Genel

Basketbol’da İzmit Belediyesi okulları yoğun ilgi görüyor

Küçük basketçiler, her türlü pandemi tedbirlerinin uygulandığı basketbol okulunda antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Cumartesi ve pazar günleri eğitim veren basketbol okulu, İzmit Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda minikleri ağırlıyor.

Basketbol’da İzmit Belediyesi okulları yoğun ilgi görüyor … Ağa; “Biz burada çocukların gönül rahatlığıyla antrenman yapabilmeleri için her türlü tedbiri alıyoruz. Talepler geçekten çok fazla” dedi. detaylar haberimizde…

Basketbol’da İzmit Belediyesi okulları yoğun ilgi görüyor

‘Spor Kenti İzmit’ sloganı ile hareket eden İzmit Belediyesinin, geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için faaliyete geçirdiği ve 7-14 yaş arası tüm çocukları kapsayan basketbol okuluna ilk haftalarda yoğun ilgi oluştu

İzmit’teki basketbol kültürünün güçlendirilmesi ve İzmit Belediyespor ile Türk sporuna yerli sporcuların kazandırılması amacıyla başlatılan basketbol okulu artan ilgiyle devam ediyor. İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Hasan Fırat Okul ve yardımcı antrenörlerden ders alan küçük basketçiler, her türlü pandemi tedbirlerinin uygulandığı basketbol okulunda antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Cumartesi ve pazar günleri eğitim veren basketbol okulu, İzmit Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda minikleri ağırlıyor.

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Hasan Fırat Okul
İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Hasan Fırat Okul

TÜM OYUNCULARIMIZIN İZMİTLİ OLMASINI İSTİYORUZ

Basketbol okuluyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başkanı Uğur Koştur, “Geleceğin gençlerini buradan çıkarmak istiyoruz. Bu yüzden Başantrenörümüz Hasan Fırat Okul’un önderliğinde spor okullarımız faaliyet geçti. Herkesin çekincesi olan bir pandemi süreci yaşıyoruz. İzmit Belediyemizin desteğiyle salonumuz düzenli olarak temizlenerek dezenfekte ediliyor. Velilerimiz güvenli bir şekilde çocuklarını bu spor okullarına yollayabilir. Amacımız A takımdaki oyuncuların İzmitli olmaları. Geçen sene bir oyuncumuz A takım kadrosundaydı. Bu sene 5 oyuncumuz A takımla antrenmanlara çıkıyor. İsteğimiz, ilerleyen süreçte tüm oyuncuların İzmitli olması yönünde. Bunun meyvelerini bu spor okullarımızdan alacağımıza inanıyorum. İzmit’te gerçekten geniş bir sporcu yapısı ve potansiyeli var. Biz de bu cevherleri değerlendirip takımıza ve Türk sporuna kazandırmak istiyoruz” dedi.

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa
İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa

YATIRIMIMIZI GENÇLERE YAPIYORUZ

Uğur Koştur, “Belediye Başkanımıza, Avrupa’da mücadele etme sözümüz vardı ve bunu yerine getirdik. Bu sözün ilerisine geçerek takımımızı İzmitli oyunculardan oluşturmayı düşünüyoruz. Bu hem kendi çocuklarımızla mücadele etmek hem de mali açıdan kulübümüz rahatlatmak açısından önemli. Yatırımımızı gençlere yapıyoruz. Bu sene ki kadromuzu oluştururken ince eleyip sık dokuduk. Gelecek vaat eden oyunculara yer verdik” ifadelerini kullandı.

İdari Menajer Cengiz Kahraman
İdari Menajer Cengiz Kahraman

TALEP BEKLEDİĞİMİZİN ÜSTÜNDE OLUŞTU

Küçük sporcularla yakından ilgilenen İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Hasan Fırat Okul, “Basketbol okullarımızı gayet hijyenik bir ortamda başladı. Talep, beklediğimizin üstünde oluştu. İlk haftalar itibariyle 30 kişinin üstüne çıktık. Antrenman gruplarımız gayet yeterli sayıda. Bizim için pandemi döneminde önemli olan sağlık. Topların hepsi sterilize bir şekilde çocuklara veriliyor. Herkes kendi topuyla antrenman yapıyor. Çocuklarımız dışarıdan gelirken dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştiriliyor. Salon, İzmit Belediyesi tarafından tertemiz yapılıyor. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını buraya gönderebilir” ifadelerini kullandı.

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başkanı Uğur Koştur
İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başkanı Uğur Koştur

İZMİT’TE BÜYÜK ADIMLAR ATIYORUZ

İzmit’te basketbola yoğun bir ilgi olduğunu aktaran Hasan Fırat Okul, “İzmit’te basketbol için büyük adımlar atıyoruz. İzmit sporcu kenti ama bu dönemde insanlar ister istemez evlerine çekildi. Biz insanlara nefes aldırmak ve buradaki basketbol seviyesini arttırmak için çok çalışıyoruz. Covid-19 etkisini kaybettiği zaman kentimizin basketbol potansiyelini daha da yukarıya çıkartacağız. Türkiye’de ses getiren bir altyapı organizasyonu kurmak istiyoruz. Buradaki amacımız altyapılarımıza kendi havuzumuzdan oyuncu yetiştirebilmek. Tüm İzmit halkını buraya bekliyoruz. Akıllarına takılan sorular olursa belediyemiz üzerinden bize ulaşıp istediklerini sorabilirler” dedi.

A Takım Yardımcı Antrenörü Murat Tuna
A Takım Yardımcı Antrenörü Murat Tuna

HEDEFİMİZ YUKARILARDA

Hasan Fırat Okul, “Geçen seneki bütçemizin altında bir takım kurduk. Ama daha takım oyunu oynayan, birbirine yardım eden, bir oyuncu yere düştüğünde herkesin koşup o oyuncuyu kaldırmak için uğraş verdiği bir organizasyon içerisindeyiz. Sezonun çok başındayız. Şuan 3’te 3 ile gidiyoruz. İlk 2 rakibimiz kuvvetliydi. Bu hafta da Botaş’la oynuyoruz. Tabi ki hedefimiz her maçı kazanmak ama hiçbir maça garanti diyemeyiz. Bizim ne oynadığımız ve sahaya ne koyduğumuz değerli. Tabi ki hedefimiz yukarılarda. Kendimize aşağılarda bir hedef koyup düşmeyelim yeter kavramıyla yola çıkmadık. Yapabileceğimizin en iyisin sahaya yansıtıyoruz. Maçı kaybetsek bile dışarıda ki insanlara ‘maça çıktık elimizden gelen her şeyi yaptık ama top girmedi’ cümlesini söyletebilmek bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.

Spor okulları sorumlusu Ceyhun Karaosmanoğlu
Spor okulları sorumlusu Ceyhun Karaosmanoğlu

TÜM TEDBİRLER ALINIYOR

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa ise “Basketbol okullarımız Fırat Hocamızın koordinesinde çok iyi gidiyor. Ben tüm basketbolu seven aileleri ve çocukları kurslarımıza davet ediyorum. Biz burada çocukların gönül rahatlığıyla antrenman yapabilmeleri için her türlü tedbiri alıyoruz. Talepler geçekten çok fazla. Önlemler alınmış bir şekilde burada idmanlar başladı. Kurslarımıza katılmak isteyenler belediyemize müracaat edebilirler. Kendilerine her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” dedi.

YETENEKLİ ÇOCUKLAR VAR

A Takım Yardımcı Antrenörü ve altyapı sorumlusu Murat Tuna, “Alt yapı çalışmalarımıza pandemi nedeniyle verilen uzun bir aranın ardından yeniden başladık. Spor yapmak isteyen 7-14 yaş arası herkese kapımız açık. Şu anda her grupta 10-12 kişiyle çalışıyoruz. Daha yeni başladık ama yetenekli çocukların olduğunu gözlemledik. Haftanın belli günlerinde İzmit Belediyesinden personeller gelip salonumuzu temizliyor. Velilerimizi de pandemi nedeniyle salonun çok kalabalık olmaması için çocuklarını dışarıda bekliyorlar” dedi.

FATMA BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Spor okulları sorumlusu Ceyhun Karaosmanoğlu ise, “Hijyen kurallarının tamamı uygulanıyor. Velilerimiz de bize güveniyor. Keyifli ve eğlenceli bir şekilde spor okullarımız devam ediyor. Katılım her hafta artıyor. Oyuncularımızı tek tek inceleme şansımız oluyor. Özelliklerini belirleyip bireysel antrenmanlar yaptırıyoruz. Hangi yönü eksikte o konularda onları geliştirmeye çalışıyoruz. Altyapı temeldir ve temel olmadan oyuncu yetiştirmemiz çok zor. Belediye Başkanımız bize ve gençlere olan güvenini bu dönemde de ön plana çıkartarak spora ne kadar değer verdiğini gösterdi. Fatma Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKANIMIZ TAKIMIMIZA ÇOK BÜYÜK DESTEK OLUYOR

Son olarak konuşan İdari Menajer Cengiz Kahraman ise, “Hijyen kurallarına uygun olarak Cumartesi ve Pazar günleri 3 grup halinde çalışmalarımız devam ediyor. Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet de bize çok destek oluyor. Kadın belediye başkanımızın olması Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği değerin ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor. Başkanımız takımımıza çok büyük destek oluyor. Biz de onu mahcup etmemek için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Fatma Kaplan Hürriyet de eski belediye başkanımız rahmetli Leyla Atakan gibi spora ve sporcuya çok büyük destek veriyor” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica