Genel

Başsavcı; ‘Ankara’da 15 bin ByLock kullanıcısı tespit ettik’

Başsavcı; ‘Ankara’da 15 bin ByLock kullanıcısı tespit ettik’ FETÖ davalarıyla ilgili basına açıklamalar yapan Ankara Başsavcısı, Ankara’da tespit edilen 15 bin ByLock kullanıcısının büyük bölümünün soruşturmalara konu edilemediğini söyledi. Başsavcı; ‘Ankara’da 15 bin ByLock kullanıcısı tespit ettik’ detaylar haberimizde…

Başsavcı; ‘Ankara’da 15 bin ByLock kullanıcısı tespit ettik’

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ soruşturmaları ve açılan davalarla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Kocaman, Ankara’da 15 bin Bylock kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Bu kullanıcıların büyük bir bölümünün soruşturmalara konu edildi. Ancak Emniyet ve ilgili kurumlardaki yoğunluk nedeniyle bunların tamamına adli soruşturma açılamadı” dedi.

“17-25 Aralık, FETÖ için toptan bir kriter olmamalı”

FETÖ’yle mücadeleye tek örgüt üyesi veya yöneticisi kalmayıncaya kadar devam edileceğini söyleyen Kocaman şunları söyledi: 17-25 Aralık, FETÖ için toptan bir kriter olmamalı. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. 17-25 örgüt yöneticileriyle ilgili genel bir milat değildir. Bizim bahsettiğimiz normal vatandaş, örgütte yöneticilik yapmış olanlar değil. Vatandaş, bu örgütün gerçek yüzünü görünce araya perdeyi çekmiş. Örgütün yönetici takımından bir kişi himmet toplamış, örgüt adına toplantılar düzenlemiş, sohbetleri o organize etmiş. Bu kişi 17-25’ten önce de sonra da sorumlu. Yönetici takımı bilerek ve isteyerek örgütün içinde kalmış.

“Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin FETÖ üyeliği konusunda verdiği karar yanlış”

Başsavcı Kocaman, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin FETÖ üyeliği konusunda verdiği “örgüte yalnızca sempati duymak veya örgütün amaçlarını, değerlerini, ideolojisini benimsemek, buna ilişkin yayınları okumak, bulundurmak, örgüt liderine saygı duymak gibi fiillerin örgüt üyeliği için yeterli olmayacağı” yönündeki karara katılmadığını da açıkladı: “Ben bu kararı eleştiriyorum. Örgütle mücadelenin devam ettiği bu süreçte, 16. Ceza Dairesi’nin kararının doğru olmadığını düşünüyorum. Normal bir vatandaş dini duygularla, FETÖ’cüleri tam anlamıyla tanımadığı için sohbetlerine gitmiş. Bu kişiler bizim için tek başına FETÖ üyesi değil. Ama örneğin terörist ele başının talimatı sonrası Banka Asya’ya para yatıranlar terör örgütü üyesidir. Karar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan geçene kadar alınacak kararlarda aynı kriterlerle devam edeceğiz. Ben umudumu koruyorum. Değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizi şu aşamada etkilemez.”

“…ne yazık ki kararlar hızlıca alınamadı”

FETÖ’nün yeterince tanınması halinde örgütün iç yüzünün daha kolay anlaşılacağını belirten Kocaman şunları söyledi: Ocak 2014’ü düşünün. Cumhurbaşkanımız o dönemde başbakan, hükümet, bakanlar ve herkes televizyonlarda bunları anlatıyor. Diyeceksiniz ki ‘Niye banka hemen kapatılmadı?’ Yüzlerce, binlerce kripto FETÖ’cü oralardayken, ne yazık ki kararlar hızlıca alınamadı. Bu nedenle mücadelede gecikmeler oldu. Samanyolu TV’nin TÜRKSAT’tan çıkarılma kararı çok önceden alınmasın rağmen, gereği yapılamadı. Her yerde kripto FETÖ’cü olduğu için, devlet adımlarını hızlı atamadı. Ocak-Şubat 2014 Türkiye’sini gözümüzün önüne getirdiğimizde, Borçlar Hukuku’nda bir tabir vardır. ‘Orta zekalı, iyi niyetli, dürüst, objektif, üçüncü kişi’ özelliklerini taşıyorsanız bunu görürsünüz hemen. Biz sağlık probleminiz yoksa, bunu görmeniz lazım.

“Bank Asya bizim ana kriterimiz”

Başsavcı Kocaman, “Bank Asya bizim ana kriterimiz. 17-25’ten önce kredi çekmiş, taksit yatırmış kişiler değil. FETÖ elebaşının talimatıyla hesap artışı yapanlar bizim için ciddi şüphelidir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica