Genel

Batı şeriada israil polisi ve göstericiler arasında çatışma çıktı

Batı şeriada israil polisi ve göstericiler arasında çatışma çıktı Donald Trump’ın ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü başkent olarak tanıma kararının ardından yapılan çağrılar sonucu bölgede bugün gergin bekleyiş yaşanıyor. Öfke Günü olarak yapılan çağrılar sonucunda ilk çatışmalar yaşanmaya başladı. Batı Şeria’da İsrail polisi göstericilere sert müdahale etti. Batı şeriada israil polisi ve göstericiler arasında çatışma çıktı detaylar haberimizde…

Batı şeriada israil polisi ve göstericiler arasında çatışma çıktı

Batı Şeria’daki Bethlehem’de bir araya gelen göstericilere İsrail askeri sert müdahale etti

Reuters’ın aktardığı fotoğraflarda Batı Şeria’daki Bethlehem’de bir araya gelen göstericilere İsrail askeri sert müdahale etti.

“Bölgede bir sorun yaşanacağına dair bir ibare yok dolayısıyla yaş sınırı yok. Eğer bir gösteri yaşanırsa derhal müdahale ederiz”

Batı şeriada göstericiler ve israil polisi çatıştı..

İsrail, öfke günü olarak ilan edilen Cuma günü Mescid-i Aksa’ya girişleri açan İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, “Bölgede bir sorun yaşanacağına dair bir ibare yok dolayısıyla yaş sınırı yok. Eğer bir gösteri yaşanırsa derhal müdahale ederiz” açıklamasını Reuters’a yapmıştı.

Hamas lider İsmail Haniye Trump’ın açıklaması sonrasında yeni bir intifada çağrısı yapmış ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da şiddet içeren bir gösteriye destek vereceğini duyurmuştu

Batı şeriada göstericiler ve israil polisi çatıştı.

Geçmişte bölgede yaşanan gerginliklerde camiye erişim engelleniyor ya da yaş sınırı getiriliyordu. Hamas lider İsmail Haniye Trump’ın açıklaması sonrasında yeni bir intifada çağrısı yapmış ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da şiddet içeren bir gösteriye destek vereceğini duyurmuştu.

Ramallah’ta da toplanan grubu dağıtmak için İsrail askeri biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti

Batı şeriada göstericiler ve israil polisi çatıştı

Öfke Günü dolayısıyla yapılan çağrılar sonucunda Ramallah’ta da toplanan grubu dağıtmak için İsrail askeri biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti.

Türkiye, Pakistan, Mısır, Tunus ve İran olmak üzere birçok ülkede protesto gösterileri düzenlenmiş; ve Cuma günü için geniş çaplı bir gösteri çağrısı yapılmıştı

Trump’ın açıklaması sonrasında başta Türkiye, Pakistan, Mısır, Tunus ve İran olmak üzere birçok ülkede protesto gösterileri düzenlenmiş; ve Cuma günü için geniş çaplı bir gösteri çağrısı yapılmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica