Genel

Batının karanlık düzeni Sömürgecilik temalı söyleşi

Batının karanlık düzeni Sömürgecilik temalı söyleşi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kılavuz Gençlik söyleşileri kapsamında “Batının Karanlık Düzeni Sömürgecilik” temalı bir söyleşi düzenledi. Batının karanlık düzeni Sömürgecilik temalı söyleşi detaylar haberimizde…

Batının karanlık düzeni Sömürgecilik temalı söyleşi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kılavuz Gençlik söyleşileri kapsamında “Batının karanlık düzeni Sömürgecilik temalı söyleşi düzenledi. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk yaptı. Programda konuşan Prof. Dr. Azmi Özcan Batının sömürüleri karşısında mücadele etmenin önemine değinerek, Avrupalıların sömürüyle dünyaya sahiplik etmeye çalıştıklarını ifade etti. Bir diğer panelist Siyaset Bilimcisi Savaş Şafak Barkçin ise sömürge tarihinden örneklerler vererek, sömürge mantığının işleyişine dikkat çekti.

“Maalesef bugün her şeyimiz başkalarının kontrolünde”

Prof. Dr. Azmi Özcan ve Siyaset Bilimcisi Savaş Şafak Barkçin’in panelist olarak katıldığı ve katılımın oldukça yoğun olduğu programa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi ve Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan da katılım sağladı. Birilerinin dünyayı sömürmeye çalıştığını ifade eden Panelist Prof. Dr. Azmi Özcan, buna karşılık yarının sahiplerinin bugünün gençleri olduğunu söyledi. Özcan, “Sizin dilinizle konuşmak istiyorum, çünkü yarının sahibi sizlersiniz. Desem ki “gençler, bundan sonraki hayatınızda ben ne dersem o olacak” doğal olarak karşı çıkarsınız ve biz köle miyiz? dersiniz. Fakat başınızı eğip olduğu gibi isteklerimi kabul ederseniz, o zaman işte sömürge mantığı ortaya çıkar. Maalesef bugün her şeyimiz başkalarının kontrolünde. Biz tamamen başka birilerinin isteği doğrultusunda yaşıyoruz. Amerika ve Avrupa haritada yokken, dünyanın sahibi Müslümanlardı ve dünyada haksızlık çok azdı. Avrupalıların denize açılmasıyla tarih bizi sürgün etmeye başladı” dedi.

Batının Karanlık Düzeni Sömürgecilik söyleşisinin katılımcıları

“Gittikleri yere karanlık götürdüler”

Sömürgecilerin gittikleri yere karanlık götürdüklerini söyleyen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü. “Onların mantığına göre; güçlü olan güçsüzü alt edecek. Beyaz Avrupa gün geldi dünyada her şeyi yapma hakkını kendinde buldu. Her yeri sömürdüler ve hiç ummadıkları bir servet buldular, birbirlerine düştüler. Pozitivizm diye bir şey çıktı ve dünya tamamen Avrupalıların oldu. Öyle bir sistem olacak ki, dünyayı onların tarlası yapacak. Ülkeleri öyle bir hale getirdiler ki deri renkleri yerli olmasına rağmen ‘Afrikalı adam Avrupalı’ oldu. Memleketin her yerinde Avrupai okullar açıldı. Anne babalar çocuklarını bu okullara teslim ettiler. Öyle bir nesil oldu ki deri renkleri Hintli olmasına rağmen aklı-fikri Avrupalı olan bir insan tipi yetişti.”

“Siz kılavuz gençlersiniz”

Doğru kılavuz olmanın önemine binaen konuşan Özcan, son olarak şunları söyledi: “Siz belki de sömürülmeyen tek nesilsiniz, dikkatli olun. Yağmurda ıslanmadınız bu Allah’ın bir lütfudur. O ateşi tekrar har yapacaksınız. Varoluş nedenlerimizden ilki adalettir. Sizin kılavuz gençlik olma gibi bir durumunuzda var. Bu müthiş bir asalettir. Allah kâinatı yarattı ve içindeki insanları bize zimmet etti. Dolasıyla dünyanın neresinde bir yetim ağlıyorsa bu bizim için bir üzüntü sebebidir. Bizim sorumluluğumuzdadır, bu sorumluluğa ihanet etmeden her an çalışmalıyız. 500 yıl himayemizde kalan Endülüs, Ahıska, Bosna ve diğerleri gitti. Bakınız İstanbul’da 500 yıldır himayemizde, görüldüğü gibi bir garantisi de yoktur. Seçimimizi iyi yapmamız gerekiyor. Müslüman Türkler direniyor ve tarihe yeniden yön vereceklerdir.”

“Sömürgeciliğin kökenini unutmayalım”

Program da konuşan bir diğer panelist Siyaset Bilimcisi Savaş Şafak Barkçin ise sömürgeciliğin kökeninin unutulmaması gerektiğinin altını çizerek sömürü mantığının çok eski dönemlere dayandığını ifade etti. Barkçin; “Sömürgeciliğin kökenini unutmayalım, Müslümanlar neden sömürgeci olmamış hiç düşündünüz mü? Ya da batılılar neden sömürgeci. Sömürü mantığının tek açıklaması sömürgecilerin kâfir olmasıdır. Mesela Japon sömürgeciler de var, batılı değiller ama sömürgeci olmuşlardır. Batılılar ya da Müslüman olmayanlar, Allah’tan kopuk oldukları için sömürü mantığını benimsemişlerdir. İnsanlıktan kopmuşlar ve dolasıyla asıl sömürülenler kendileridir. Afrika da insanların ruhları çalınmış bunu batılılar yapmış. Batılıların özenilecek bir tarafı yok, tam tersi onların bizden öğrenecek çok şeyi var. Muhabbet, sevgi ve saygı gibi kavramları yok etmişler” dedi.

“Gönüllü köleleriz”

Allah’ı tanımayanların Allah’ın eserlerine de hürmet etmeyeceklerini kaydeden. Barkçin, “Amerika ve Avrupa’da yüzümüze söylemezler fakat tenimize göre muamele ederler. Dünya İngiltere’nin dünyasıdır, saatimiz bile İngiltere’ye göre ayarlanmıştır. Ahlaken çok tahrip edildik. Bu da bir sömürüdür. Osmanlı bir yandan sömürülürken sözde akil adamları batıyı övüyorlardı ve ilimin batıda olduğunu söylüyorlardı. Maalesef bugün de öyle söylemler var. Biz adam dövdüğümüz için değil gönül kazandığımız için çok sevildik. İşgaller devam ediyor; Suriye’nin halini görüyoruz bir koloni yaptılar. Kölecilik bitmedi hala devam ediyor. ABD’de kredi kartı kullanıyorsanız artık o sistemin kölesi oluyorsunuz. Bugünkü sistem zihinlerde kurulan kölelik sistemidir. Artık öyle bir sistem var ki çoğumuz gönüllü kölelik yapıyoruz. Batılıları sevip onlara özenmek bir nevi gönüllü köleliktir” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica