İGF

Batman’a il dışından 440 bin hasta geldi

Ercan ARSLAN (Batman İGFA) – Sağlık sektöründe bölge illeri arasında birinci sırada yer alan Batman’a geçtiğimiz yıl sağlık hizmeti almak için Batman dışından 440 Bin hasta geldi.

Sadece kamu sektöründe Batman’da 5 Bin 700 sağlık çalışanının olduğunu belirten Batman Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, “Batman’da 7 Bin 500 çalışanımız var. Hizmet sektörü anlamında çok ciddi bir beklenti var. Eğitim ve Araştırma Hastanesine günde 9 bin hasta başvuruyor. Diğer bütün hastanelerimizi ve Aile Sağlık Merkezlerimizi ele aldığımızda toplamda günde 15 bin kişi Batman’da sağlık sektöründen hizmet alıyor” dedi.

Batman’da acile günde 3 bin kişi başvurduğuna dikkati çeken Pamukçu, hekimlerin gerçekten sarı hasta, kırmızı hasta denilen hastalara bakmakta zorlandığını söyledi. İl dışından oldukça fazla bir hasta sayısının Batman’a geldiğini ifade eden Pamukçu, “2020 Yılı içerisinde 440 bin kişi il dışından Batman’a hizmet almak için gelmiş. Bu da çok yüksek bir rakam. Ayda 38-40 bin kişiye tekabül ediyor. Günde Bin 500 kişi Batman dışından kente geliyor. Günde ortalama 10 ambulans il dışından geliyor. Ya yoğun bakım hastasıdır, ya acil ameliyatı olan bir hastadır. Bunların hepsini bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica